Özdilek

Turizm

Gölcük,Turizm Yatırımlarında Dev Adım Atıyor

Gölcük Belediyesi Saraylı – Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam " projesi kapsamında düzenlenen Gölcük tanıtım turu beğenildi.

25 Ağustos 2017 Saat: 11:17
Gölcük,Turizm Yatırımlarında Dev Adım Atıyor
Gölcük,Turizm Yatırımlarında Dev Adım Atıyor

Gölcük Belediyesi’nin Termal Turizm Birliği ve Marka ile birlikte yürüttüğü "Saraylı – Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam " projesi kapsamında düzenlenen Gölcük tanıtım turu, Kocaeli İl Kültür ve Turizm müdürü Adnan Zanbutkan Gölcük Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü  Berrin Özdil, Turizm Birlik Müdürü/Proje Koordinatörü Ayşe Dışpınar, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Kocaeli Turizm Derneği  Başkanı Soner Kılıç Türkiye Seyahat Acenteları Birliği (TÜRSAB) yetkililerin katılımı ile gerçekleştirildi

Gölcük’ün Tarihi Yerleri Gezildi

Gölcük’teki tarihi dokuyu ve turizm alanlarını tanıtmak adına gerçekleştirilen tur ilk olarak Yazlık Kadırga alanından başladı. Eşsiz manzarası ve doğası ile tura katılanları etkileyen Yazlık Kadırga Yaylası misafirlerden önenli adımlar atıldığı izlendi.

Daha sonrasında Saraylı köy meydanına geçen misafirler buradaki tarihi evler ve asırlık çınar ağacı hakkında bilgilendirildiler.

 Saraylıdaki tarihi mekanları dikkatlice inceleyen misafirlerden olumlu tepkiler aldılar.  . Buradan Gölcük Belediyesine ait olan Örcün'deki korumaya değer ahşap sivil mimari örneği olan Sultan Hatun Konağı ziyaret edildi. Gölcük’e ziyarette bulunacak insanların konaklama imkanları gözlemlendi. Tarihi Konak vatandaşlara butik otel olarak hizmet verecek olması konaklama sorununu biraz olsun katkı sağlayacağı gözlendı Ayrıca acente yetkilileri Konakta, Saraylı ve Örcünlü bayanların hazırladığı yöresel lezzetleri tattılar.

Gölcük Tur Programına Alınacak

Türsab Yetkilileri ve misafirler Gölcük Belediyesi’nin Tarih Koridoru Projesi kapsamında Değirmendere Yalı Mahallesinde Yapımı Devam Eden Tarihi Yalı Evleri İnşaatını incelediler. 12 tescilli binanın ve caminin restorasyon projeleri Kültür ve Tabiat varlıkları kurulunca onaylanmış ve yapımı da büyük bir hızla devam eden tarihi evleri tek tek dolaşan yetkililer projeyi çok beğendiklerini, projelerin bitirilmesi halinde  Gölcük’ü tur programına alabileceklerini  dile getirdiler.

Gölcük Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü  Berrin Özdil, yapılan Tarihi Yalı Evleri, Eriklitepe Tabiat Parkı ve Tarih Koridoru Projeleri hakkında yetkilileri bilgilendirdi.

Türsab  ve dernek yöneticilerinin Gölcük’teki bu geziden çok memnun ayrıldıklarını ifade ederek, Türsab seyahat acentaları olarak Gölcük’teki bu yeni destinasyonun Türk turizmine katkı sağlayacağını ifade ettiler.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat