Özdilek

Güncel

Gölcük Kastamonu ve Sinop’un yanında

Gölcük, diğer afetlerde de olduğu gibi Kastamonu ve Sinop’ta yaşanan sel felaketinde mağdur olan vatandaşlara yardım etmek için de hızlı bir şekilde harekete geçti.

15 Ağustos 2021 Saat: 14:36
Gölcük Kastamonu ve Sinop’un yanında
Gölcük Kastamonu ve Sinop’un yanında

Gölcük Kastamonu ve Sinop’un yanında

Gölcük, diğer afetlerde de olduğu gibi Kastamonu ve Sinop’ta yaşanan sel felaketinde mağdur olan vatandaşlara yardım etmek için de hızlı bir şekilde harekete geçti.

 

Kastamonu ve Sinop’ta yaşanan sel felaketi sonrasında, mağdur olan vatandaşların zor günlerinde yanlarında olmak için Gölcük Belediyesi ve Kızılay Gölcük Şubesi yardım kampanyası başlattı.

 

Yardım kampanyasının haricinde, 2 tır içme suyu bölgeye gönderildi. Gölcük Belediyesi ayrıca; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde bölgeye gönderilen iş makinalarına, 1 iş makinesi ile destek oldu.

 

İki TIR içme suyu bu gece yola çıktı

 

AFAD’ın talebi üzerine harekete geçen Gölcük Belediyesi, hayırsever iş adamlarının desteği ile Kastamonu ve Sinop’taki sel felaketinde mağdur olan vatandaşlar için bölgeye 2 tır şişe suyu bölgeye gönderdi. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, tırları gece saatlerinde uğurladı.

 

Haydi Gölcük! Kastamonu ve Sinop’un yanında olma zamanı 

 

2 tır içme suyunun bölgeye göndermesinin dışında, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in talimatıyla, Gölcük Belediyesi, Kızılay Gölcük Şubesi iş birliğiyle, Kastamonu ve Sinop’ta yaşanan sel felaketi mağdurları için yardım kampanyası başlatıldı.

 

Yardım kampanyası ile ilgili açıklama yapan Başkan Sezer: “Kastamonu ve Sinop’ta yaşanan sel felaketleri nedeniyle, Gölcük olarak, mağdur olan vatandaşlarımızın zor günlerinde yanlarında olmak için Gölcük Belediyesi ve Kızılay Gölcük Şubesi iş birliğiyle yardım kampanyası düzenliyoruz.

 

Aynî yardımda bulunmak isteyen Gölcüklüler, yardımlarını Preveze Caddesi’ne cepheli Gölcük Belediyesi Meclis Salonu Girişine 15 Ağustos pazar günü saat 10.00'dan, 17 Ağustos salı günü saat 18:00’a kadar getirebilirler. Hazırlanan yardımlar AFAD’ın Kastamonu’daki deposuna teslim edilecek ve AFAD tarafından ihtiyaca göre, sel felaketine uğrayan bölgelerdeki vatandaşlara ulaştırılacak.

 

AFAD ile yaptığımız görüşme neticesinde, hazırlanacak yardım malzemelerinin; çocuk bezi ve maması, pilli ışıldak ve pilli el feneri, mum, iş eldiveni, çizme, kürek, kazma, fırça, süpürge, çekpas, deterjan, sıvı el sabunu, konserve gıda, bakliyat çeşitleri, çay, şeker, un makarna olması istendi. Yardımda bulunmak isteyen hemşehrilerimiz bu malzemelerden bize ulaştırabilirler” dedi.

 

Kocaeli Bozkurt'un yanında

Başkan Sezer ayrıca: “Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel felaketinde yaraların sarılması için başlatılan çalışmalara Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tahir Büyükakın’ın ilk anda talimatıyla harekete geçtik. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 6, Gölcük Belediyesi'nin 1 ve Kartepe Belediyesi'nin de 1 iş makinesi 9 personel ile bölgeye hareket etti. Ekiplerimize Allah'tan kolaylıklar diliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, sel felaketi mağduru vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat