Özdilek

Sağlık

Göçmen Sağlığı Merkezi Hizmet Vermeye Başladı

Darıca İlçesinde kurulan ve Suriyeli 1 pratisyen tabip, 1 ebe, 1 hemsire, 1 destek personeli ile "Göçmen Sağlığı Merkezi" hizmet vermeye başladı.

19 Şubat 2018 Saat: 10:40
Göçmen Sağlığı Merkezi Hizmet Vermeye Başladı
Göçmen Sağlığı Merkezi Hizmet Vermeye Başladı

doğrultuda İlimizde Suriyeli vatandaşların yoğun olarak ikamet ettikleri Darıca İlçesinde Sağlık Bakanlığı ile Avrupa Birligi Komisyonu Türkiye Delegasyonu arasında yapılan doğrudan  hibe sözleşmesi kapsamında; Suriyeli 1 pratisyen tabip, 1ebe, 1 hemsire, 1 destek personeli ile "Göçmen Sağlığı Merkezi" hizmet vermeye başladı. 

 

Gerekli Hallerde Diğer İllerde de Açılacak

Merkezde verilen hizmetleri yerinde değerlendirmek üzere İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney beraberindeki ekip ile merkeze ziyarette bulunarak, verilen hizmetler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sağlık çalışanları ve Suriyeli vatandaşların görüşlerini dinleyen Ergüney bu merkezde verilen hizmetlerin her geçen gün daha da geliştirileceğini, gerekli hallerde bu faydalı merkezlerin diğer ilçelerde de açılacağını ifade ederek hayırlı olması dileklerini iletti. 

 

Birinci Basamak Tüm Hizmetler Mevcut 

Göçmen Sağlığı Merkezinde birinci basamak tanı tedavi hizmetleri, bağışıklama hizmetleri, gebe, bebek, çocuk, lohusa izlemleri, sağlık eğitimleri gibi hizmetler veriliyor.

 

Kadın Danışma Merkezi Her Alanda Destek Oluyor

Aynı hizmet binasında Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, Sığınmacılar ve Göçmenler Dayanışma Derneği ve Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol doğrultusunda Kadın Danışma Merkezi de faaliyetlerine başladı. 

 

Kadın Danışma Merkezinde; psikolog, sosyal  çalışmacı, sağlık aracısı, sağlık eğitmeni, tercüman, destek personeli görev yapmaktadır. Bu merkezde ise anne sağlığı, üreme sağlığı, gençlik ve ergen sağlığı, kadın sağlığı danışmanlığı, sevk ve yönlendirme, aile planlaması, çocuk bakım hizmetleri, psikososyal destek yönlendirme, bilgilendirme, farkındalık arttırma gibi hizmetler ile hijyen öz bakım, üreme sağlığı kit ve malzemeleri, anne bebek kitleri hizmetleri yer almaktadır. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat