Özdilek
Yalçın Akbulut
Yalçın Akbulut

Gençliğin kıymetini bilin

Sadece bilmeni istedim ki sen 20'li yaşlardaki en güzel şeydin

16 Ocak 2022 Saat: 07:43

Ve hâlâ benimdin çünkü çok güzel günlerdi değil mi fırtınalı okul yılları devam ediyordu hayallerimiz vardı ona ulaşmak mecburiyetindeydik.

 

O zaman ki  20 yaşlar resimleri gelince pandemi dönemimde eski albümleri karıştırır olduk iyi ki de karıştırdık eski dostları gördük nerelerde olduklarını araştırmaya başladık bazılarına ulaştık ise de acı olaylarla karşılaştığımız oldu kaybetmiştik çok sevdiklerimizi o zaman mazinin derinliklerine giderek ne günlerdi diyerek iç geçirmeye başladık.

Hayatın her alanında farklılıklar söz konusudur. Bazen dalgalı olan bu düzen inişi ile çıkışı ile yıpratır bizleri. Ömür dediğin sürenin ise nasıl gelip geçtiğini anlayamazsın. Anlamak içinde verilen mücadele ise hayatın sadece tipik süreci olsa gerek.

Albümleri karıştırırken eski bir fotoğraf beni saatlerce masamın başında amansızca düşündürdü.

Geldik, bu yalan dünyaya, yaşıyoruz ve öleceğiz üçgeni film şeridi gibi geçti hafızamdan. Enteresandır ki hayat çok kısa ve acımasız.

Kader ise belirsiz;

Şimdi Kıymetli okuyucularım sizlerden bu yazıyı okuduktan sonra yaşınız kaç olursa olsun önemli değil şöyle hafızalarınızdan geçmişinize dönmenizi rica ediyorum.

Yaşadıklarınız tabiri caiz ise film şeridi gibi bir canlansın, gözünüzün önünde uzun lafın kısası geçmişe bir yolculuk yapınız. Yapınız ki bu dünya telaşında geçip giden ömrünüze ilerleyen dönemde yön veresiniz. Yön verin ki geçmişte yaptığınız veya yaptığımız hataları bir daha yapmayalım. Yapmayalım ki mutlu huzurlu olalım.

Evet; köşe yazımın başlığında olduğu 20 li yaşlara dönmemiz hayal artık, o zaman şu anki yaşımızın verdiği güzelliklere sahip çıkarak bir yerden  başlamak gerek,  geçmişe bir sünger çekelim ve yeniden başlayalım hayata, sanki yeni doğmuş bir bebek kadar masum ve günahsız olalım.

Bir tövbe dileyelim Yaratıcıdan.

Tövbeler tövbesi ki bütün geçmişimiz af ola, öyle içten dileyelim ki tövbemiz kabul ola.

Yüce Mevla hangi kulu ondan af dilemişte af etmemiştir. O ki merhametli, O ki bağışlayıcı, O ki derdi olan her kulunun yanında yeter ki tam bir teslimiyet ile yalvaralım ona.

Ve her dakika gelecekte artık dikkatli hareket etmeyi planlayalım çünkü ölüm bize çok yakın nerede ne zaman ve nasıl geleceği belli olmayan ansızın kapımızı çalacak olan bir gerçek.

O yüzden 20 li yaşları yavaş yavaş maziye gömerek gerçek hayata dönerek kalan günlerimizi bayram tadında geçirmenin yollarını arayalım.

Bizim 68 kuşağı çok çileler çekerek ama ayakta dimdik durarak geldiler bu günlere ülkemiz milletimiz için çalıştık ve halende 65 yaş dışarı çıkmasın derlerken olduğumuz yerden etrafımıza ışık tutmaya çalıyoruz.

Bu ülke bizim başka ülkemiz yok ona sahip çıkarak kısır döngülerle uğraşan siyasilerinde 20 yaşlara dönüp hayat analizi yapmaları doğru olur bence diyorum.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Bayram öncesi nefes almak15 Nisan 2022 Saat: 10:26
Emekli o kadar yoksullaştı ki fitre ve sadakaya muhtaç duruma geldi.
Yazıklar olsun21 Mart 2022 Saat: 11:05
Bu dünya artık bir cehennem. Katır gibi sağlıklı adamlar yerine masum çocuklara yuva olalım, suçsuz günahsız yavruları ve ailelerini bu duruma düşüren kimler varsa gün yüzü görmesin.
Çanakkale destanı15 Mart 2022 Saat: 11:48
Çanakkale denilince insanın çok düşünerek bu mukaddes şehir de yatan insanların ülkemizin tüm şehitlerinde gelip ülkesini korumaya çalışan dedelerimiz olduğunu görmemiz çok mümkün
Artık bu katliama son verin10 Mart 2022 Saat: 14:44
Anadolu Selçuklu devletinin yıkılması ile dağılan beyliklerden Söğüt ve Domaniç'te kurulan Osmanlı Devletinin kendi küllerinden yeniden doğarak tarih sahnesinde yerini aldı.
İnsanlara barış ve gülümseme neden uzak7 Mart 2022 Saat: 11:24
Sabah kalktığımızda yaptığımız ilk şey dünya da neler oldu diye haber kanallarına sarılmak değil mi
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat