Özdilek

Eğitim

Gebze’ye yeni bir renk ,yeni bir soluk geliyor!..

Yeni Umut okulları için yapılan ve içinde olimpik yüzme havuzundan, laboratuvarlara, kapalı spor salonundan 400 kişilik konferans salonuna sahip kampüs, mayıs 2018'de açılacak

2 Ekim 2017 Saat: 12:34
Gebze’ye yeni bir renk ,yeni bir soluk geliyor!..
Gebze’ye yeni bir renk ,yeni bir soluk geliyor!..

Geleceğe UMUT’la bakıp başarıyı yakalamanın mutluluğuyla topluma faydalı nesiller yetiştirmeyi  hedefleyen YENİ UMUT LİSESİ  Gebze Mutlukent’te halen Lise olarak eğitim-öğretime devam ediyor. Köşklü Çeşme Mahallesi Yeni Bağdat Caddesinde ise Anaokulu, İlkokul, Orta Okul ve Lisenden oluşan büyük bir eğitim kampüsü inşaatı başladı.

Konu ila ilgili bilgi veren Yeni Umut Okulları Kurucu Temsilcisi İsmail Yaşar,  "Bölgemizin büyük ve nitelikli okullarından biri olmayı hedefleyen  Yeni Umut Okullarında sevgili öğrencilere  daha iyi hizmet verebilmek için her şey düşünülmüş. Olimpik yüzme havuzundan  bilimsel çalışmalar için donatılmış  laboratuvarlara, kapalı spor salonundan  400 kişilik konferans salonuna kadar eğitim öğretimi daha nitelikli hale getirecek her türlü ortam ve materyal  mevcut olacak şekilde planlanmıştır. Şubat ayından beri inşaatı devam eden Eğitim Kampüsünün, Mayıs 2018 e hazır hale gelmesi bekleniyor. Gebze’nin tanınmış simalarından Kardem Demir A.Ş.’nin sahibi Şenel Karaman tarafından yapımı üstlenilen Eğitim Kampüsü  bulunduğu konum itibari ile Gebze, Çayırova ve Darıca bölgesindeki öğrenci ve velilere büyük kolaylık sağlayacak."

Yeni Umut Okulları Kurucu Temsilcisi İsmail Yaşar, 2018-2019 Eğitim-Öğretim döneminde Lisenin yanında,  Anaokulu, İlkokul ve Orta Okul’a da hizmet vereceklerini, Eğitimde ‘’Her öğrenci öğrenir, yeter ki gereken zaman ve imkan yaratılsın.’’ felsefe ve anlayışı içinde, başarının diploma gibi bir belgeden ibaret olmadığını,başarının her öğrencinin kendine kattığı pozitif değerler doğrultusunda şekillendiğini düşünmekte olup  dolayısıyla da okulda öğrenim gören her bireyin değerli olduğunu  ve bireysel farklılık taşıdıklarının bilincinde olduklarını, bu doğrultuda eğitim – öğretimde pasif kalan değil, aktif olan öğrenciler yetiştirmeyi her zaman odak noktası olarak kabul etmekte olduklarını belirtti .

Etkili eğitim ve sosyal-kültürel çalışmaları ile öğrencilerini aydınlanmacı, ilerici, yaratıcılıklarını, yeteneklerini ve onlarda var olan gizli güçlerini ortaya çıkarma kararlılığında olduklarını ifade eden Yaşar,  "eğitim geçmişimizde olduğu gibi, gelecekte de ‘’Umutlu’’ öğrencilerimize öğrenme süreçlerinde en güncel ve geçerli teknolojik imkanların yanı sıra uygun sosyal ortamın da sağlanması arzusundayız. Huzurlu eğitim ikliminin, başarıyı olumlu yönde etkilemesi için gerekli koşulları oluşturmak, öğrencilerimize aidiyet duygusunu yerleştirmek, farklılık ve farkındalık bilincini aşılamak vazgeçilmezimiz olacaktır, dedi. Modernizm, ulusaldan evrensele köprü olma ,’’Ben’’den yola çıkarak ‘’Bize’’e ulaşma felsefesi  gelecek ışığımız ;Türk Milli Eğitiminin temel amaçları ise başlıca yol haritamız olacaktır"dedi.

İsmail Yaşar "YENİ UMUT’larla okulumuza gelen çocuklarımızı ; araştıran,inceleyen,sorgulayan,eleştirel düşünen,üreten,kendi ayakları üzerinde durabilen, öz güven sahibi, gerektiğinde risk alabilen ve yöneten,vizyon sahibi, tüm değerlere saygılı,insanı seven,doğayı koruyan,ülkesine faydalı olan ve nihayet uygulayacağımız etkili eğitimle yukarıda sayılan ve kendilerine verilen bu kazanımları içselleştiren ve bir yaşam biçimi olarak gören bireyler olarak topluma kazandırmanın  temel amaçları olduğunu belirtti.Atatürk’ün gösterdiği hedefler,ilke ve inklaplar ışığında yolumuza devam etmek ayrıca amaç ve hedeflerimizin başında gelmektedir" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Ayrıntılı bilgi almak isteyenler (0262) 721 25 28 nolu telefondan ve www.yeniumutokullari.com.tr adresinden bilgi alabilirler.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat