Özdilek

Güncel

Gebze AFAD Gönüllüleri bir araya getirdi

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, “O Kahraman Benim” kampanyasına katılarak kaydını yaptıran Gebze bölgesindeki AFAD Gönüllülerini bir araya getirdi.

27 Mart 2018 Saat: 09:00
Gebze AFAD Gönüllüleri bir araya getirdi
Gebze AFAD Gönüllüleri bir araya getirdi

 

            Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, gönüllü başvurusu yapan Gebzelilerle bir araya gelerek tanıtım ve bilgilendirme toplantısı yaptı.

            Hafta sonu gerçekleşen Gebze gönüllüleri tanışma toplantısında Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, AFAD tanıtımı, afet hazırlık çalışmaları ve gönüllülüğün kapsamı ve geleceği konularını içeren bir sunum yaptı. Ardından Kocaeli AFAD eğitim uzmanı Hüseyin Çakırca temel afet bilinciyle ilgili gönüllüleri bilgilendirdi.

           Gönüllülük bir dünya gerçeği…

Toplantıda gönüllü çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD Müdürü Salim Tekoğul, gönüllülük konusunun özellikle İlimiz açısından büyük önem taşıdığını, afet hazırlık çalışmaları için gönüllülüğün bir zorunluluk olduğunu ve hiçbir beklenti taşımadan toplumsal duyarlılıklarının bir neticesi olarak kaydını yaptıran gönüllülere şükran borçlu olduklarını vurguladı. Değerli bir içerikle ve can kurtarmaya dönük bir duyarlılıkla başvurusunu yapan gönüllülere her türlü eğitim ve bilinçlenme desteğinin verileceğini ve müdahale operasyonları için yetkinliklerin arttırılacağını dile getirdi.  

Tekoğul sözlerini şöyle sürdürdü; “Gönüllülüğün bir dünya gerçeği olduğunu biliyoruz. Afet ve acil durumlarda diğer zamanlarda olduğundan çok daha fazla insan gücüne ihtiyaç duyulduğu da bir gerçek. İhtiyaç duyulacak kapasiteyi oluşturarak afetlere sahada müdahale edebilecek bilgi ve donanıma sahip insan sayısını arttırmak gerekiyor. Bunun için gönüllülüğü İlimizin her köşesine yaymak istiyoruz.

Gönüllülerin sorumluluklarını ve beklentilerini netleştirecek mevzuat altyapısı da tamamlandığında gönüllülük çalışmasının niceliksel anlamda hız kazanacağına inanıyoruz.” 

 

Etiketler: AFAD,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat