Özdilek

Ekonomi

GEBKİM OSB emin adımlarla büyüyor

Ülkenin önde gelen sektörleri de içerisinde barındıran Gebze Kimyacılar Organize Sanayi Bölgesi GEBKİM OSB emin adımlarla büyümeye devam ediyor.

1 Aralık 2020 Saat: 11:55
GEBKİM OSB emin adımlarla büyüyor
GEBKİM OSB emin adımlarla büyüyor

GEBKİM OSB emin adımlarla büyüyor

Ülkenin önde gelen sektörleri de içerisinde barındıran Gebze Kimyacılar Organize Sanayi Bölgesi GEBKİM OSB emin adımlarla büyümeye devam ediyor.

Başkan Aracı'nın GEBKİM'de emeği büyük

GEBKİM OSB, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Vefa Aracı’nın çaba ve gayretleri ile bölgenin en düzenli ve hızla gelişen GEBKİM Kimya İhtisas OSB firmalarına 15 kişilik yönetim kurulu ile hizmet veriyor.

İGD GEBKİM’İ ziyaret etti

GEBKİM OSB Bölge Müdürü Deniz Delioğlu ve Bölge Müdür Yardımcısı Haldun Toygarlı İnternet Gazeteleri Derneği Başkanı Soner Kılıç, başkan yardımcısı Mecit Ünal, yönetim kurulu üyesi Özden Demirci, Kocaeli Şehir TV Editörü Ata Baran Sancar'a açıklamada bulundu.

34 firma üretim sürdürüyor

8 Kasım 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın on-line katılımıyla açılışı yapılan GEBKİM OSB, 243 hektar üzerine kurulu, tamamı tahsisli durumda olan 66 parsel yer almakta. Bunlardan OSB genelinde 34 firma üretimini sürdürürken, 13 firma inşaat, 19 firma ise proje aşamasında bulunuyor.

OSB’ye altyapı desteği

GEBKİM OSB olarak faaliyet gösteren işletmelerin elektrik, doğalgaz ve suyunu  ve arıtma işlemlerin temin ve dağıtımını yapmakta.

İhracaat ve iş istihdam

GEBKİM Kimya İhtisas OSB firmaları olarak yaklaşık, 1,5 milyar dolar toplam ciro ve 400 milyon dolarlık ihracata imza attıklarını 2 bin 600 kişiye de istihdam sağladıklarını belirtti.

Dünyaca Ünlü Firmalar Var

GEBKİM OSB Kimyasal ürün dışında üretim yapacak hiçbir firmaya bünyesinde yer vermiyor. OSB içerisinde yer alan Diler Çelik’in, oluklu mukavva için yapıştırıcı üretecekleri belirtilirken GEBKİM OSB bünyesinde; Cargill, Henkel, Jokey Plastik ve Santa Farma gibi dünyaca ünlü firmalar bulunmakta.

Eğitim araştırma sağlık vakfı

2017 yılında kurulan GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfının ilk büyük projesi eğitim alanında oldu. GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini 2018 yılında satın alarak bünyesine katı. Yaklaşık 20 Milyon liralık yatırımla 480 Öğrencisiyle Kocaeli’de en gözde eğitim kurumlarından biriyle eğitim vermekte.

 

 

                                                                                                                                                                                                 HABER / Özden DEMİRCi

 

Etiketler: GEBKİM,,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat