Özdilek

Eğitim

GEBKİM MTAL Avrupalı oldu

GEBKİM Vakfı’nın eğitimde sınır tanımayan hedef ve vizyonu GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni Avrupa’ya taşıdı.

19 Mart 2021 Saat: 12:12
GEBKİM MTAL Avrupalı oldu
GEBKİM MTAL Avrupalı oldu

GEBKİM MTAL Avrupalı oldu

GEBKİM Vakfı’nın eğitimde sınır tanımayan hedef ve vizyonu GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni Avrupa’ya taşıdı. Avrupa Birliği projelerine başvuru kolaylığı, AB’deki eğitim kurumları ile ortak projeler geliştirilmesi, GEBKİM MTAL öğretmen ve öğrencilerinin Avrupa’ya eğitime gitmeleri, AB’den eğitimci ve öğrencilerin Türkiye’ye gelmeleri, öğrencilerin AB’li firmalarda staj yapmaları gibi pek çok imkan sağlayan Erasmus Akreditasyon başvurusu kabul edildi ve GEBKİM MTAL Erasmus’a akredite olmayı başardı. 

Mesleki eğitim alanında Erasmus Akreditasyonu ile Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği için kurum ve kuruluşlara Erasmus Programına uzun süreli olarak katılabilme ve bu kapsamdaki faaliyetler konusunda düzenli hibe desteği alabilme fırsatı sunuyor. 

GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfı koordinatörlüğünde ve GEBKİM MTAL-Koruma Klor Alkali Sanayi ve Ticaret A.Ş. konsorsiyumunda, mesleki eğitim alanında sınır ötesi değişim ve işbirliğine gitmek isteyen kurum ve kuruluşlar için önemli bir araç olan Erasmus Akreditasyonu’na başvuru yapılmıştı. Uzun süreli bir hazırlık aşamasından sonra yapılan başvuru sonrası müjdeli haber geldi. GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, GEBKİM Vakfı koordinatörlüğünde Erasmus’a akredite olmayı başardı. Bu başarısı ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı, Sanayi Odaları, İl Milli Eğitim Müdürlükleri, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve büyük firmalar arasına adını yazdırdı.

Erasmus Akreditasyonu, Avrupa Birliği’nin eğitim alanındaki en prestijli başvurularından biri olarak, akredite kurumlara önemli avantajlar sağlıyor. GEBKİM Vakfı ve GEBKİM MTAL, Avrupa Birliği ile bütünleşme ve işbirliğini artırmada çok önemli bir eşik atladı. Erasmus Akreditasyonu; eğitim kurumlarının proje başvurularını kolaylaştırmaya, yükseköğretim kurumlarının bir araya gelerek işbirliği yapmalarına ve eğitim alanındaki kurum ve kuruluşların Avrupa Dayanışma Programı kapsamında Avrupa’da proje başvurusu yapabilmelerine, hibe alabilmeleri için proje başvurularında network oluşturmaya imkân tanıyor. Böylece Avrupa’daki  okullar akreditasyon belgesi olan okul ve yükseköğretim kurumlarıyla ortak hibe projeleri gerçekleştirmek ve işbirliği yapmak için adımlar atıyorlar. GEBKİM MTAL’nin Erasmus Akreditasyonu, Avrupa Birliği projelerine hız kazandıracak ve AB finansman desteği ile önümüzdeki dönemde eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda çok sayıda projenin hayata geçirilmesi mümkün olacak. Akreditasyon ile GEBKİM MTAL’de kimya alanındaki öğrencilere, yenilikçi ve uluslararası standartlarda bir eğitim imkânı sunulmasına öncelik verilirken uluslararası projelere katılımı artırmak, öğrenci ve öğretmenlerine daha fazla imkan sunmak da ana hedefler arasında yer alıyor. 

GEBKİM Vakfı’nın desteği ile öğrencilerine sunduğu olanaklar, mesleki eğitim ve bireysel gelişimlerine yönelik projeleri, laboratuvarları, Uygulama ve Pilot Üretim Tesisi ile AB standartlarını çoktan yakalayan GEBKİM MTAL, Erasmus+ KA201 kapsamında Almanya ve İtalya ortaklı Virtual Reality Job Interview Training for Classroom isimli projesine de devam ediyor. 

GEBKİM Eğitim, Araştırma ve Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, GEBKİM Vakfı koordinatörlüğünde GEBKİM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Erasmus’a akredite olmasından dolayı çok mutlu ve gururlu olduklarını söyledi. GEBKİM MTAL’nin örnek eğitim vizyonunun Türkiye sınırlarını da aşarak AB’ye ulaşmasının ülkemiz adına da gurur kaynağı olduğunu dile getiren Aracı, “AB hedefi ile sürdürdüğümüz uzun soluklu bir çalışma sürecinin sonunda Erasmus Akreditasyon başvurumuzun başarıyla sonuçlanması ve GEBKİM’li sanayiciler olarak göz bebeğimiz olan GEBKİM MTAL’nin akredite olması son derece önemli kazanımlar sağlayacak. Çalışma ve Proje Grubumuz tarafından yapılan toplantılar ve okulumuzda düzenlediğimiz Yönetim Çalıştayı’nda GEBKİM MTAL’nin Stratejileri ve Yol Haritasını belirledik. Amacımız kimya sektörüne küresel niteliklere sahip insan kaynağı yetiştirmek. Öğretmen ve öğrencilerimize Avrupa yolunu açmak, AB’deki kurum, kuruluş ve okullarla ortak projeler geliştirerek ilerlemek için çalışmaya devam edeceğiz. Erasmus Akreditasyonu, bu hedeflerimizi destekleyecek çok önemli bir gelişme” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat