Özdilek

Spor

Ford Motorsport Türkiye fırtınası esti!

Türkiye Ralli Şampiyonası 6’ncı yarışında Ford Motorsport Türkiye fırtınası esti!

23 Ekim 2018 Saat: 05:26
Ford Motorsport Türkiye fırtınası esti!
Ford Motorsport Türkiye fırtınası esti!

Ford Motorsport Türkiye ekipleri, 2018 Türkiye Ralli Şampiyonası sezonunun 6’ncı yarışı 39’uncu İbrahim Çağlar İstanbul Rallisi’nde genel klasman ve 2 çeker kategorilerinde ilk sırayı aldı.

Ford Motorsport Türkiye adına genel klasmanda mücadele eden Red Bull sporcusu Yağız Avcı ralliyi ilk sırada tamamlayarak 6’ncı Türkiye Şampiyonluğu yolunda önemli bir virajı daha başarı ile geçti. Fiesta R2T ile 2 çeker kategorisinin galibi olan Ümit Can Özdemir ise aynı zamanda genel klasmanda da 5’inci olarak ralli de büyük başarı gösterdi.

Ülkemizin en prestijli spor organizasyonlarından biri olan Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6’ıncı ayağı, 20-21 Ekim tarihleri arasında İstanbul Otomobil Sporları Klübü (İSOK) tarafından İstanbul’da düzenlendi. Toplam 9 özel etabın koşulduğu ve 46 ekibin katıldığı zorlu yarışı 28 ekip tamamlayabildi.

Sezon genelinde olduğu gibi bir kez daha büyük bir heyecana sahne olan ve son etaba kadar büyük çekişmenin yaşandığı toprak zemine sahip İbrahim Çağlar İstanbul Rallisi’nde, Ford Motorsport Türkiye pilotları 4 çeker Fiesta R5, 2 çeker R2T, R2, R1 ve ST araçlar ile yarıştılar ve özellikle son gün yağmurlu havanın yarattığı ekstra baskıya rağmen yarışı çok başarılı bir şekilde tamamladılar.

İstanbul Rallisi sonrası Türkiye Ralli Şampiyonası’nda takımlar ve iki çeker kategorilerinde Ford Motorsport Türkiye’nin liderliği devam ediyor.

Ford Motorsport Türkiye ekipleri yarışta liderliklerini sürdürdüler!

Dünyada ‘yılın motoru’ ödüllü EcoBoost motora sahip güçlü 4 çeker Fiesta R5 aracı ve tecrübeli co-pilotu Onur Vatansever’in desteğini de arkasına alan Red Bull sporcusu Yağız Avcı rekabetin en üst düzeyde olduğu genel klasman (4 çeker) kategorisinde, son ana kadar soğukkanlılığını koruyarak podyumun en üst basamağına çıkmayı başardı ve Türkiye Ralli Şampiyonası’nda 6’ıncı şampiyonluğuna bir adım daha yaklaştı.

4 çeker kategorisinde yine Fiesta R5 ile mücade eden Deniz Fahri – Bahadır Gücenmez ikilisi ise yarışı 3’üncü sırada tamamladı ve 17-18 Kasım tarihlerinde yapılacak olan sezonun son rallisi olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi öncesi, Türkiye Ralli Şampiyonası’nda genel klasmanda 3’üncülüğü garantiledi.

2 çeker kategorisinde ise Fiesta R2T ile mücade eden Ümit Can Özdemir – Batuhan Memişyazıcı ikilisi zorlu ralliyi kendi kategorilerinde ilk sırada tamamladılar. İkili genel klasmanda da 5’inci olarak ralli de büyük başa

Etiketler: Yağız Avcı,,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat