Özdilek
Yücel Alpay Demir
Yücel Alpay Demir

Fatih Mahallesi / Körfez / Kocaeli

30 yıldır yaşadığım Fatih Mahallesi'ni hiç bu kadar kötü durumda görmemiştim.

12 Mayıs 2021 Saat: 11:24

Sokağa çıkma yasaklarında bakkal, kasap, manav derken tüm sokaklarını karış karış gezdiğim Körfez İlçemizin nam-ı diğer 95 evler semtinin 30 yıl önce İlk geldiğimiz halinden daha kötü bir durumda olduğunu görmek inanın çok üzüyor beni.

Yaşadığım mahallenin bu durumda olmasın da AK Parti' li belediyemizin oylarının Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsi oylarına endeksli olması ve…

Aday kim olursa olsun kolay kolay kaybedilmeyeceği düşüncesinin önemli bir etken olduğunu ben dahil burada yaşayan herkes biliyor.

***

Tabi bu gerçekliğe birde ilçe sakinlerimizin belediyeyi eleştirmenin çok sevdikleri sayın Cumhurbaşkanımızı eleştirmekle eşdeğer olduğunu düşünerek eleştirmekten kaçınması, belediyemizi yönetenlerin biraz daha rahat davranmasına yol açıyor da diyebiliriz.

Ve tüm bu etkenlere son ilave olarak da muhalefetin daha önce kazanma ihtimali yüksek adaylarla seçimlere girememiş olması da eklenince Mahallemiz 1970'lerin 80'lerin Türkiye'sine doğru adım adım geriledi.

***

İnanın sokaklarımız öyle delik deşik, öyle toz toprak ve öyle düzensizlik içerisinde ki! Arabalar geçtiği esnada cam açmak, nefes almak veya çamaşır asmak cesaret istiyor.

 Yollarımıza Anadolu da bir köy yolu dememek için tek eksiğimiz sokak aralarında dolaşan büyükbaş hayvanlar ve tezek kokusu.

Ben de Anadolu'yu sık sık gezen doğu kökenli bir körfezli olarak son 10 yılda bu durumda bir köy yoluna inanın rastlamadım.

Şimdiki köy yolları E5 e 100 metre mesafedeki mahallemize göre çok daha iyi durumda.

***

Bu yazı ile amacım!

Mahallemizin durumunu göstermek için Körfez belediye başkanımızın dikkatini çekmek değil. Eminim başkanımız zaten durumu hepimizden çok daha iyi biliyordur.

Benim amacım!

Enerjisini ve Büyükşehir bütçesinin önemli bir kısmını İzmit ilçeyi bir sonra ki seçimde Fatma Kaplan Hürriyet’ li Chp yönetiminden geri almaya harcayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın'ın dikkatini çekebilmek.

Evet Tahir Başkanım!

Körfez'de yaşayan tanıdığım pek çok kişi Fatma Kaplan Hürriyet'in belediye başkanı olduğu İzmit ilçeye gösterdiğiniz önemi ve harcadığınız bütçeyi ciddi ciddi kıskandığını “artık” yüksek sesle dile getiriyor!

Ve şu kısıtlamalı günlerde  Market, Kasap ve manav önlerinde ayaküstü sohbetlerde dile getiriliyor.

Ayrıca sizin dikkatinizi çekebilmek için bir sonraki yerel seçimlerde Körfez ilçeyi başka bir partiye kazandırmanın mahallemizin ve ilçemizin ve ilçe sakinlerinin çıkarına olacağını düşünüyor.

Ve birbirine söylüyor!

***

Siz de az çok biliyorsunuz ki bazı şeyler konuşulmaya ve yazılmaya başlayınca bir süre sonra gerçeğe dönüşüveriyor misal 5 yıl öncesinin İzmit'in de olduğu gibi.

Yani demem o ki İzmit'i yeniden kazanayım derken Körfez ilçeyi kaybetme ihtimaliniz yüksek!

Kısıtlama olduğu için uzun zamandır gezemediğim için bilemiyorum ama şayet körfez ilçemizin diğer mahalleleri de bu durumdaysa ve….

Olur da bu süreçte Körfez ilçeyi kazanmaya istekli bir parti kazanma ihtimali olan bir adayla seçimlere Fatma Hanım gibi asılırsa inanın rahat rahat alır.

         En son mahallemizi ve ilçemizi ne zaman gezme imkanınız oldu bilemem ama vaktiniz olursa bu yakınlarda sizi Körfez köyümüze bekleriz.

Vakit geçirilebilecek sosyal bir binası, spor sahası ve ya kültür merkezi olmayan, planlanmış bir proje duymadığımız, çocuklara ve kadınlara yönelik var olan yapıların da Tütün çiftliğe taşındığı mahallemizde bir de son iki yıldır çivi çakılmadan bekleyen bir camimiz var ki o da ayrı bir yazı konusu…

Velhasıl kelam sayın Tahir Başkanım Körfez İlçe Fatih Mahallemizde durum pek iyi değil.

Selam ve dua ile.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Monaco’daki Istakoz olayının aslı!17 Nisan 2024 Saat: 15:22
Eskiden siyasi partiler iktidara gelince kendi partililerini ve yakınlarını işe sokmak istediklerinde imkanları bu zaman göre çok fazla idi!
Bu yıl ki fitre bedeli kadar!27 Mart 2024 Saat: 13:47
İsviçreli tanınmış zengin bir iş kadını, bir köyden aracıyla geçerken hız sınırını 43 kilometre aşmış!
RAMAZAN AYI Ve YAKLAŞAN YEREL SEÇİMLER ÜZERİNE.25 Mart 2024 Saat: 14:04
Bir Müslüman beldede ramazan ayına denk gelen siyasi mücadele ve seçim işleri nasıl olması gerekiyorsa öyle oluyordu!
Dernek gecesi demek haksızlık olur!14 Mart 2024 Saat: 10:15
Selamun aleyküm Küçük Başağam selamun aleylüm yarenler!
Belediye Başkanı mı seçiyoruz? Eyalet Valisi mi?8 Mart 2024 Saat: 00:24
Yaklaşan yerel seçimler öncesi belediye başkan adaylarının vaatlerini duyuyorsunuzdur?
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat