Özdilek

Sağlık

“Farkındayız Kanseri Yeneceğiz”

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından “1-7 Nisan Kanser Haftasında” kanserde erken teşhis ve tanının önemine dikkat çekmek ve halkımızı kanser konusunda bilinçlendirmek üzere yürüyüş düzenlendi.

3 Nisan 2018 Saat: 02:01
“Farkındayız Kanseri Yeneceğiz”
“Farkındayız Kanseri Yeneceğiz”

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Faruk Demirhan, İl Sağlık Müdürlüğü Başkan Yardımcıları, İlçe Sağlık Müdürleri, sağlık çalışanları ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüşte kanserden korunma ve erken teşhisin önemi vurgulandı.

01 Nisan 2018 pazar günü, saat 09:00’ da Sekapark’ ta pankart ve afişlerle yürüyüş gerçekleştirilen yürüyüşte, halkımız ücretsiz olarak sunulan kanser tarama hizmetleri için KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri) ve Aile Hekimliklerine davet edildi.

Ülkemizde erken teşhis ve etkin tedavi sağlamak, kanserden ölümlerin önlenmesi, maddi-manevi kayıpların en aza indirilmesi amacıyla sık görülen kanser türleri ve yaşa göre, Ulusal Tarama Standartlarına uygun olarak Toplum Tabanlı Kanser Tarama hizmetleri başarı ile yürütülmektedir.

Kanserle ilgili son stratejiler, tedavi üzerine yapılan yatırımlar ile değil, önleme ve erken teşhis üzerine yöneltilen eylem planları ile kontrol altına alınması üzerinedir. Bunlarla beraber tütün ürünleri ve alkolden uzak durma, radyasyondan korunma, fiziksel aktivetinin artırılması, obezitenin önlenmesi ve sağlıklı beslenme, enfeksiyon etkenleri ile savaş da kanserle mücadele konusunda çok önemli unsurlardır.

Kanser hem dünyada hem de ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alması açısından önemli bir toplum sağlığı problemidir. Özellikle ortaya çıkışının önlenebildiği, taramalarla ölümlerin yok edilebildiği ve erken teşhis edildiğinde tedavinin yaşam kalitesine çok şey katabildiği bilinmektedir. Bu maksatla ücretsiz olarak sunulan kanser tarama hizmetleri yapılmaktadır.

Toplum Tabanlı Kanser Taramaları:

· 40-69 yaş arası tüm bayanları Meme Kanseri Taraması,

· 30-65 yaş arası tüm bayanları Rahim Ağzı Kanseri taraması,

· 50-70 yaş arası tüm bayan ve tüm erkekleri ayrıca birinci derece akrabasında kalın bağırsak kanseri olan bireyleri daha erken dönemde Kalın Bağırsak Kanseri Taraması ücretsiz olarak yapılmaktadır.

“Erken Teşhis Yolunda Taranmayan Kalmasın”

Kanser Erken Tarama Ve Eğitim Merkezlerimize Tüm Halkımızı Bekliyoruz

KETEM Adreslerimiz ve İletişim Bilgileri:

İZMİT KETEM

Mehmet Ali Paşa Mah.Gazi Mustafa Kemal Cad.Şehit Emin Sokak 2.KAT No: 15 İzmit /KOCAELİ

GÖLCÜK KETEM

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi İhsaniye Hastane Caddesi C Blok Kat:2 Gölcük / KOCAELİ

Tel: 0262 435 66 40

DARICA KETEM

Fevzi Çakmak Mah. Dr. Zeki Acar Cad. No;62 Darıca /KOCAELİ Darıca Farabi Devlet Hastanesi)

Tel: 0262 6550608

GEBZE KETEM

Sultan Orhan Mah. İlyasbey Cad.1120 Sk.Kat.2 Gebze / Kocaeli

Tel: 0262 6447250

DERİNCE KETEM

Dumlupınar Mahallesi Salim Sokak No:1 Kat:2 Derince Kocaeli

Tel: 0262 2236282

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat