Özdilek

Ekonomi

EYT’liler, Herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz!

Kocaeli Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği, isteklerini bir kez daha sıraladı. Herkesi duyarlı olmaya çağırıdı.

12 Mart 2021 Saat: 09:22
EYT’liler, Herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz!
EYT’liler, Herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz!

EYT’liler, Herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz!

Kısa adı EYT olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Dernekleri’nin günden güne güçlendiğine dikkat çeken EYT Kocaeli Başkanı Zekeriya Akbulut, çalışmalarıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Başkan Akbulut, yazılı basın açıklamasında; “Pandemi sürecinde yasaklara uyarak Emeklilikte Yaşa Takılanlar Dernekleri olarak ciddi bir çalışma hamlesi başlattık. Türkiye genelinde 23 Dernek ve 54 Temsilcilik ile sürece devam ederken yapılan çalışmalar ile derneklerin sayısını 25 çıkartıyoruz ve her geçen gün bu sayı artmaktadır. Ayrıca dernekler bölgelerinde, ilçe ve belde teşkilatlarını kurmaya devam ederek , üye sayılarını her geçen gün arttırmaktadır” dedi.

Skype ve Zoom aracılığıyla

Başkan Akbulut açıklamasının devamında; “Bu doğrultuda pandemi sürecinde yapılan planlı haftalık Skype ve Zoom  toplantılarında siyasi parti liderleri ve sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler yapılmıştır. Yapılan toplantılarda, toplantıları gerçekleştirdiğimiz siyasi parti liderleri ve sendika başkanlarından ulusal bir kanalda canlı yayın ile bir açık oturum düzenlenip EYT konusunun konuşulacağı bir televizyon programında 83 milyon vatandaşın huzurunda, yapılan haksızlıkların ve sosyal güvenlik yasasındaki yanlışlıkların konuşulması sağlanacaktır. Burada işçi, çiftçi, esnaf ve memur kesiminin sıkıntıları ele alınarak durumun ne kadar vahim olduğu bir kez daha ele alınacak ve toplum bilinçlendirilecektir.

“Ziyaretlere ivme kazandırıldı”

Pandemi sürecinde normalleşmenin başlaması ile il dernekleri kongrelerini ve Federasyonlarımızın kongrelerini tamamlanması için çalışmalara ivme kazanmıştır. Ayrıca il derneklerimiz siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarına ziyaretlerine de ivme kazandırmıştır. Bizlerin randevu ve görüşme talepleri, il derneklerimizin ve üyelerin her geçen gün artması ve gelişmeler ışığında; güçlü bir yapıyı gören iktidar ve muhalefet partileri, bizlerin haklılığını her seferinde dile getirmektedir. Lakin bu konu bir türlü meclis çatısı altında bir araya gelip, ortak noktada buluşarak mağduriyetlerimiz giderilmemiştir. Son günlerde gündeme gelen yeni Anayasa tartışmalarının ışığında 02.03.2021 tarihinde bizzat sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın açıkladığı İNSAN HAKLARI EYLEM PLANI’ında yer alan 6.cı maddedeki şu konuya, vurgu yapmak istiyoruz.

“En önemli hak ihlali”

Sayın Cumhurbaşkanımızın 2 Mart 2021 tarihinde açıkladığı; İnsan Hakları Eylem Planı ,Temel İlkeler Kısmında yer alan 6. Madde: "Sözleşme özgürlüğüne, hukuki güvenlik ilkesi ve kazanılmış hakların korunması prensibine aykırı olarak hiçbir şekilde müdahale edilemez" maddesi, emeklilikte yaşa takılanların elinden alınan kazanılmış haklarının geri alınması adına ortaya konmuş en önemli hak ihlali olduğunu düşünmekteyiz. İki sene içerisinde hayata geçeceği söylenen bu eylem planı, bu anlamda muhalefet partilerinin, komisyon aşamasında, kazanılmış hak olan ve 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanların emeklilik haklarının; yaş şartı aranmadan  iade edilmesini talep etmeleri gerekmektedir. Bu sebeple bütün siyasi parti temsilcilerine, emeklilikte yaşa takılanların bu eylem planında haklarının geriye alınması adına harekete geçmeleri için  çağrıda bulunuyoruz.

“Herkesi duyarlı olmaya çağırıyoruz”

Sonuç olarak yukarıda örneğini belirttiğimiz hak ihlali konusunda herkesi duyarlı olmaya ve Türkiye Cumhuriyetinde sayıları 5 Milyonu bulan EYT mağdurlarının sesine kulak vermeye davet ediyoruz. Bizler kanunsuzca Anayasanın ve İnsan hakları Evrensel Beyannamesi’nin hükümlerine uymadan tek taraflı olarak çıkarılan 4447 sayılı kanunun hükmünün kaldırılmasını talep ediyoruz. Bu konuda herkesi duyarlı olmaya ve bizleri desteklemeye davet ediyoruz” görüşlerine yer verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat