Özdilek

Siyaset

Eylül’de CHP adaylarını belirleyebilir

CHP’nin iddialı olduğu yerlerden biri de Çayırova. Adayların Eylül ayı gibi belirlenecek olması, başkan adaylarının kim olması gerektiği tartışmalarını da hızlandırdı. Partililer ve vatandaşlar arasında isim tartışmaları sürüy

31 Mart 2013 Saat: 22:55
Eylül’de CHP adaylarını belirleyebilir
Eylül’de CHP adaylarını belirleyebilir

TİMUR KOÇ:(Kurucu ve eski belediye başkanı, işadamı): Güzeltepe belediyesi’nin kurucu belediye başkanı olan ve ikinci kez Çayırova belediye Başkanlığı da yapan Timur Koç, ülkenin önde gelen konut projelerinin sahiplerinin sahiplerinden ve hala bu iş ile uğraşıyor. Çayırova’da hizmet binasının yapılmasını, Yuvacık suyunun getirilmesini ve imar planlarının gerçekleşmesini sağlayan başkan olarak tanınıyor. Kendisinden sonra ciddi hizmetler ve projeler yapılmadığını düşünüyor. Geçmişte ülkenin en genç belediye başkanı ve yılın belediye başkanı ödülünün de sahibi. Koç’un tüm partililer arasında tam mutakabat sağlanması durumunda aday olabileceği iddia ediliyor. Kendisi şimdiye kadar olumlu olumsuz bir açıklamada bulunmadı. Kamuoyunda adaylığı tartışılıyor ama kendisi ısrarla karar vermediğini ileri sürüyor.

TAHSİN TARHAN:((sanayici, önceki dönem milletvekili adayı): Çayırova’da okulu bulunması, akrabalarının çokluğu ve yakın ilişkileri nedeniyle partililer ve vatandaşlar arasında ismi geçenlerden biri de Tarhan. Ancak, kendisinin Çayırova’da değil, geçen dönem aday adayı olduğu Darıca’dan aday olmak istediği konuşuluyor. Tarhan, bugüne kadar bir açıklamada bulunmadı ama CHP içinde Darıca adayı olacağı tartışmaları yoğunluk kazanmış ve ön plana çıkmış durumda. Tarhan’ın aday olmayı düşünenler isimler arasında mutakabat sağlanması halinde, projelerini gerçekleştirmek için Darıca’dan aday olmayı düşündüğü ileri sürülüyor.

 

RASİM MERİÇ (Muhasebeci, Özel sektörde Muhasebe Müdürü): Muhasebeci olan ve bir özel kuruluşta Muhasebe müdürlüğü yapan Meriç, saygılı  ve efendi kişiliği ile tanınıyor. Daha önce parti sekreteri olarak görev yürüten Meriç, bu dönem CHP ilçe başkanlığı görevini üstlenmiş durumda. Genç, dinamik ve çalışkan bir başkan olan Meriç, Şekerpınar kökenli ve bölgesinde olduğu kadar Çayırova’da da sevilen biri. Saygılı bir kişiliğe sahip olan Meriç, partinin kendisi üzerinde karar kılması halinde adaylığı düşünebileceği ifade ediliyor. Kendinin de bu yönde düşündüğü biliniyor. İlçe başkanı olarak, tüm adaylara eşit mesafede olan Meriç, potansiyel adaylardan biri.

 

EMİNE ÖZCAN:( İş kadını) Kocaeli ve Gebze bölgesinin en aktif kadın  siyasetçilerinden biri. SHP ve CHP’de üst düzey görevlerde bulundu. Kendisini demokrasi ve emekçilerden yana bir mücadeleye adamış kişilik olarak tanınıyor. Gerek partinin gerekse halkın her etkinliğinde göze çarpan Özcan, partililer arasında oldukça saygı gören biri. Halk tarafından iyi tanınan, örgütçülüğü ile bilinen, ikna kabiliyeti yüksek olan Özcan, partililer ve vatandaşlar arasında ismi tartışılan isimlerden biri.

VEYSEL SULUDERE (Elektrik Mühendisi, işadamı): Önceki dönem CHP ilçe başkanlığı görevinde de bulunan Suludere, hem elektrik mühendisi hem de kendisine ait firmasının yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. Mevcutta Çayırova Belediyesinde meclis üyesi olarak görev yapıyor. Partililer ve bir kısım vatandaşlar arasında ismi geçenlerden birisi. Mütevazı ve saygılı bir kişilik olan tanınan Suludere, partinin potansiyel adaylarından bir başkası Suludere, bugüne kadar herhangi bir açıklaması olmadı.

ALİ SÖNMEZ:( Şekerpınar eski belediye başkanı, İnşaat Mühendisi): Ali Sönmez, bir dönem ANAP’tan belediye başkanlığı yaptı. Herkes tarafından sevilen, ağırbaşlı, uyumlu ve herkese sıcak gelen bir isim. İnşaat mühendisi ve halen kendi mesleğini yürütüyor. Şekerpınar’da geniş bir çevreye sahip. Partililer arasında, özellikle Şekerpınar bölgesinde ismi çok tartışılan isimlerden biri.CHP üyesi olmamasına rağmen, Sönmez ismi bir kesim tarafından sıcak bakılan isimlerden biri.

KEMAL ERGÜN: (işadamı, gayri menkul uzmanı): Çayırova'nın genç iş adamlarından, Ergün Emlak'ın sahibi olan ve aynı zamanda CHP Kurultay delegesi. Kemal Ergün bölgede sevilen, geniş bir aile çevresine sahip, dürüst bir insan olarak tanınıyor. Aktif olarak siyasetin içinde olan Ergün’ün  ismi parti içinde ve bir kısım vatandaşlar arasında dillendiriliyor. Sevilen işadamı Ergün’ün destek görmesi halinde bu göreve niyetli olduğu söyleniyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat