Özdilek
Pınar Pınarlı
Pınar Pınarlı

Evde spor yapılır mı?

Evet yapılır. Dışarı çıkmaya vakit yoksa, yoğun bir iş temposundan sonra ancak geç vakitte evde olabiliyorsak evde spor yapmak iyi bir tercih olabilir.

23 Mart 2018 Saat: 07:50

Doğru bir egzersiz, beslenme, dinlenme programı uygulandığında, spor   salonlarından yaklaşık  bir sene içerisinde alınacak  sonuçları belki  de daha  kısa sürede elde etmek  bile mümkündür...

Kuşkusuz, spor salonları, kişiyi  motivasyon konusunda spora daha fazla teşvik ediyor . Sıkıcı da olmuyor yorulmak…Müzik, değişken spor aletleri spor ve zevki bir arada sunuyor adeta…Ama işin içine azim ve karalılık  girdiyse, bir de spor salonuna  ayıracak zaman yok ise en iyi çözüm evde spor yapmak olabilir.

Sosyal hayat içerisinde pek çok kişinin yapmak isteyip de yapamadığı şeydir spor. Faydaları saymak ile bitmeyen spor, günlük hayatın yoğunluğu ve yorgunluk gibi problemler ile ister istemez aksatılır.Fazla kilolar, sağlık problemleri, yağlanma ve vücutta baş gösteren pek çok sorun ... Hepsinin başlıca sebebi: "vakitsizlikten dolayı  yapılamayan spor...Evde spor yapılır mı? Nasıl yapılır?"

Yarın spora başlıyorum"sözüyle başlayan pek çok fiziksel aktivite planını lafta kalıyor elbette. Bir spor salonuna üye olmak , devamlılık sağlayabilmek, gidilecek saatleri ayarlamak şu yoğun hayat koşullarında  büyük  problem.  Peki tüm bu aksaklıklarla nasıl başa çıkarabiliriz? Evvela şunu hatırlayalım; sağlıklı yaşamak, fit bir vücuda sahip olmak  için illa ki bir spor salonu üyeliğine gerek yok… Bu işi pek tabi ki evde de yapabilirsiniz. 

Spor yapmak için, tüm vücudunuzu çalıştırmak için, rahat hareket edebildiğiniz,  yeterli genişlikteki bir   alan  yeterlidir. Sürekli koşular yapmaya,   ya da barlar, dumbellar kullanmaya da ihtiyaç yoktur .Vücut ağırlığı ile yapılan egzersizlere ilave olarak;   toplar,bantlar ya da direnç lastikleri( thera band)  kullanabilir. Bu ekipmanlar egzersizi daha etkin bir hale getirmek için yeterli olacaktır. Hatta kimi zaman hareketli bir müzikle dans etmek bile etkili olacaktır.

Ufak bir ipucu(Her ne kadar kişiye göre değişse de! ): Belli prensip ve spor kuralları ile; günlük  yapılacak egzersiz süresi; ısınma, soğuma, ağırlık çalışmaları, kardiyo çalışmaları, soğuma ve gerdirme toplam olarak 60-90 dakika arasında ve  haftada ortalama  3-4 gün olmalıdır. Bu süre normal şartlarda yağ yakımı, gelişim ve buna benzer tüm ihtiyaçlarımızı karşılamaya yeterli olacak bir süredir. Bundan daha kısa süreli antrenman da yapılabilir elbette. Bu durumda haftalık antrenman sayısını arttırmamız daha doğru olacaktır.Unutmayalım:  Hedefimiz tüm kas gruplarımızı belirli bir düzen içerisinde çalıştırmak olmalıdır.

Ancak  tüm bu düzenlemeler için bir uzmandan program istemek en doğrusu olacaktır… Her işin uzmanı vardır, bir spor eğitmeni, antrenör yardımına mutlaka ihtiyaç var. Mutlaka onlardan yardım ve destek almak gerekir.Sporu, egzersizi,  ister evde, ister spor salonunda  yapalım, işin uzmanı ile çalışmak zorundayız. Aksi taktirde boş yere yorulan  ve üzülen , vücuduna  kötü davranan  bireyler  oluruz, üstelik o değerli  vaktimizi de boşa harcamış oluruz, oluşabilecek kalıcı sakatlıkları söylemiyorum bile...

 “Sevgi ve Sporla Kalın”

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Yazıya Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

“Günde 10 Bin adım” Bir Efsane mi…?24 Ocak 2019 Saat: 20:34
1960’larda “günde 10 bin adım”ın sloganlaşmasından yıllar sonra, bu terim yeniden gündemimizde…
Erken Yaşta Spor?14 Aralık 2018 Saat: 20:55
“Katılım evresinde çocuklar, mümkün olduğunca çeşitli spor dallarıyla ilgilenmeli ve spor için çok yönlü gelişimleri amaçlanmalıdır
Sporun propaganda gücünün farkındaydı…16 Kasım 2018 Saat: 22:22
1923’ te Cumhuriyeti ilan etti, bir yıl sonra 1924’ te Paris Olimpiyatına katılmamızı sağladı.
Yüzme ve Su İhtiyacı…6 Ekim 2018 Saat: 00:02
Yüzme, diğer spor branşlarına kıyasla sakatlık riskinin en düşük olduğu spordur.
“Spor yapmak pek çok ruhsal bozukluğa da iyi gelir…25 Mayıs 2018 Saat: 00:19
Dedikoduya, düşmanlığa, kötülüğe, ayak kaydırmaya vakti kalmaz insanın…”
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat