Özdilek

Sağlık

"Eşitlik, adalet ve hukukun üstünlüğü Azerbaycan'da temel ilkelerden biridir."

Azerbaycan’da koronavirüs hastalarının tedavisi için ülkenin Acil Durumlar Bakanlığı Tıp Merkezi'nin bir modüler hastanesi daha bugün hizmete açıldı.

31 Ağustos 2020 Saat: 22:13
Eşitlik, adalet ve hukukun üstünlüğü Azerbaycanda temel ilkelerden biridir.
"Eşitlik, adalet ve hukukun üstünlüğü Azerbaycan'da temel ilkelerden biridir."

Azerbaycan'da koronavirüs hastalarının tedavisi için ülkenin Acil Durumlar Bakanlığı Tıp Merkezi'nin bir modüler hastanesi daha bugün hizmete açıldı. Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, hastanenin açılışına ilişkin bir video konferansa katıldı.

İlham Aliyev açılışta açıklamalarda bulunarak şunları kaydetti; “Şu anda COVID aşısını ülkemize getirmek için çeşitli şirketlerle aktif olarak çalışıyoruz. Umarım Azerbaycan bu alanda da aşıyı ilk alan ülkeler arasında olur. Biz bir süredir bu konu üzerinde çalışıyoruz. Ancak buradaki temel koşul, aşı testinin tüm aşamalarından uygun olarak geçmesidir. Doktorlar, herhangi bir yeni aşının birkaç aşamadan geçtiğini, ancak o zaman piyasaya sürüldüğünü ve insanları aşılamak için bu şartlar dahilinde kullanıldığının çok iyi farkındadırlar. Dolayısıyla bu aşıyı, firmalarca araştırmanın tüm aşamaları ve uluslararası sertifikasyonu tamamlandıktan sonra ülkemize getireceğiz. Umarım bundan sonra bu korkunç durumun bittiğini söylemek mümkün olur" dedi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in açıklamalarından kaydedilen satır başları şu şekildedir; “Şu anda ülkemizde her gün 100 ila 200 kişi enfekte oluyor. Bu kesinlikle önceki aylardan daha iyi bir sonuç. Bununla birlikte, durumu kontrol altında tutmak için günlük izleme yapılmaktadır ve yapılacaktır. Aynı zamanda, hafifletici adımlar hasta sayısını ve kaygıyı artırmayacak şekilde atılmalıdır. Adımlarımızı kesinlikle çok dikkatli bir şekilde atacağız."

“Ne yazık ki, bugün hala durumu anlamayan, sorumluluklarını yitirmiş insanlar ve kuralların ağır ihlali durumları mevcut. Bu tür durumlar tespit edildiğinde elbette cezai tedbirler alınmalı ve uygulanmalıdır. Cezalandırma tedbirleri herkes için geçerlidir. Ayrımcılığa izin verilmemeli ve verilmiyor. Sosyal statüsü ne olursa olsun herkes kanun önünde eşittir. Azerbaycan'da eşitlik, adalet ve hukukun üstünlüğü temel ilkelerden biridir ve tüm vatandaşları bu konuda ki sorumluluklarını anlamaya çağırıyorum. Birincisi, kendilerini ve sevdiklerini korumak için daha sorumlu olmaları gerekir. Öte yandan kuralları çiğneyenler, büyük çaplı kitlesel etkinlikler düzenleyenler ve dolayısıyla ülke yasalarına ve mevcut kurallara uygun gösteri yapmayanlar da kaçınılmaz olarak cezalandırılacaktır. Kamuoyu da bu konuda bilgilendirilmektedir. Azerbaycan vatandaşlarının, hukukun herkes için kanun olduğunun çok iyi farkında olduğunu düşünüyorum. Hiç kimse hukukun üstünde olamaz, hiç kimse ayrıcalıklara sahip olamaz ve hiç kimseye taviz verilemez”.

“Yapılan tüm çalışmalar bu durumu en az kayıpla aşmayı hedefliyor ve bence bunu başardık. Her şey karşılaştırılarak ölçülür. Kovid  ile ilgili dünya istatistiklerine baktığımızda ülkemizde elde edilen sonuçların gerçekten çok etkili ve çok değerli olduğunu görüyoruz. Bu tedbirler sonucunda binlerce insanın hayatını kurtardığımızı düşünüyorum”.

“Ortak çabalar, devletin daha kararlı ve iyi düşünülmüş adil adımları, vatandaşların sorumluluğu sonucunda bu zor durumdan daha az kayıpla çıkıp bir an önce normal hayata dönmemizi sağlayacağına inanıyorum." sözleri şeklindedir.

BAKÜ, 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat