Özdilek

Sağlık

ERÜ KANKA Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi açıldı

Hayırseverler tarafından yapımı gerçekleştirilen Erciyes Üniversitesi (ERÜ) KANKA Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon ile bağla

4 Temmuz 2021 Saat: 10:05
ERÜ KANKA Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi açıldı
ERÜ KANKA Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi açıldı

Hayırseverler tarafından yapımı gerçekleştirilen Erciyes Üniversitesi (ERÜ) KANKA Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon ile bağlandı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Açılış törenine Vali Şehmus Günaydın, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve önceki dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, protokol, hayırseverler, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve önceki dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin konuşması sırasında törene telefon ile bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hayırseverler Süleyman Çetinsaya, Harun Yavuz ve Abdullah Gülsoy başta olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkür ederek, "Kayseri merhum Kadir Has gibi pek çok hayırsevere ev sahipliği yapmış, mayasında insana hizmet olan bir şehirdir. Açılışını yaptığımız hastanenin de aynı şekilde inşa edilmesinden memnuniyet duyuyorum. Hastanemiz, bünyesindeki kemik iliği nakli, talasemi, hemofili ve ayakta tedavi merkezleri ile kendi alanında ülkemizin en büyük ve önemli sağlık kuruluşudur. Kapasitesi itibarıyla aynı anda 40 çocuğumuza kemik iliği nakli yapabilecek imkâna sahiptir. Hatta bu özelliğiyle bırakın ülkemizi, dünyada bile hastanemizle yarışabilecek bir kurum yoktur. Ülkemizde henüz başlanamamış olan gen tedavisi için gereken altyapıya sahip hastanemizde en kısa sürede bu yöntemin de devreye alınmasını temenni ediyorum" dedi.

Vali Şehmus Günaydın ise konuşmasında, hastanenin yapımında emeği geçen hayırseverlere teşekkür etti. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve önceki dönem Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki de konuşmasında kamu hizmetinde binlerce temel atma ve açılış törenine katıldığını ama bugünkü kadar güzel, anlamlı ve duygulu bir ortamı çok yaşamadığını düşündüğünü söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ise, "Herkesin şehri kendine güzel, ama bizim şehrimiz bir başka güzel. Kayseri sanayinin, ticaretin, kültürün merkezi kadim medeniyetler şehri. Ama bütün bunların yanında hayırseverler şehri. O açıdan Kayserili hemşerilerimizle gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ise konuşmasında açılışı gerçekleştirilen hastanenin JACIE standartlarında çocuk kemik iliği nakli yapabilen Türkiye'nin ilk merkezi olacağını belirtirken, "Ülkemizin en büyük Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi olacak olan hastanemiz 60 servis odası ile modern şartlarda hastalarımıza hizmet verecektir. Ülkemizde çocuk kemik iliği nakilleri için JACIE (Joint Accreditations Comittee of ISCT and EBMT) akreditasyonu almış ilk ve tek merkez olarak hizmete geçecek bu hastanemiz JACIE standartlarında çocuk kemik iliği nakli yapabilen Türkiye’nin ilk merkezi olacaktır” dedi.

Hayırsever Harun Yılmaz ve Erciyes Anadolu Holding CEO'su Dr. Alpaslan Baki Ertekin ise yaptıkları konuşmalarda güzel bir hayır işi ile hastanenin yapımına destek vermekten mutlu olduklarını söyledi.

Çocuk Hematoloji-Onkoloji Bilim Dalı ve Kansere Karşı Birlikte Derneği Başkanı Prof. Dr. Musa Karakükçü de konuşmasında açılışı gerçekleştirilen hastane hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış, tarafından hastanenin yapımına emeği geçenlere plaket takdim edildi. Plaket törenin ardından protokol tarafından hastanenin açılış kurdelesi kesildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat