Özdilek

Röportaj

Erhan Yılmaz’dan bomba açıklamalar

Transfer yasağını açabilmek için işletmelerini satışa çıkaran, teknik direktörlük için Ali Gürdal’a söz vermediğinin altını çizen, yeni teknik patron Bülent Baturman’a olan güvenini ifade eden Birlikspor Kulüp Başkanı Erhan Yı

24 Kasım 2017 Saat: 01:01
Erhan Yılmaz’dan bomba açıklamalar
Erhan Yılmaz’dan bomba açıklamalar

Kararına saygı duyarız

Teknik direktör değişikliği, transfer yasağının kaldırılması, alt yapının durumu ve onursal başkan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın bu görevi bırakmasına dair yaptığı açıklamalar başta olmak üzere gündemle ilgili soruları yanıtlayan Kocaeli Birlikspor Kulüp Başkanı Erhan Yılmaz içtenlik konuştu; “Açıklamayı talihsizlik olarak görmekle birlikte onursal başkanımız olmak istemiyorsa başkanımızın kararına saygı duyarız. Yine de o bizim gönlümüzün başkanıdır” dedi.

Zaten arayış içindeydik

Takımın antrenmanını izleyen ve sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan kulüp başkanı Erhan Yılmaz teknik ekip değişikliğiyle ilgili olarak “İnşallah takımımıza hayırlı olur. Cem Sinan’dan sonra hoca arayışındaydık. Bazı şartların yerine gelmesi gerekiyordu. Bu yüzden hocayı biraz geciktirdik. Bülent Baturman hocamızın futbolculuk ve hocalık kariyerine bu kentte kimsenin diyecek bir şeyi olduğunu sanmıyorum. Genç bir ekibiz. İnşallah bu işin üstesinden hocamızla birlikte geliriz. Bu kente de, Türk futboluna da bu çocukları armağan ederiz.

Üstesinden gelecektir

İyi bir tercih yaptığımızı düşünüyorum. Araştırmalarım ve duyumlarım da bu yönde. Takıma iyi bir hava geldiğini de gözlemliyorum. Bence çok iyi oldu. Biraz da Baturman hocamıza sabretmemiz gerekiyor. O bunun üstesinden gelecektir. Kendisine çok da yük yüklemeye gerek yok. Sonuçta içinde bulunduğumuz durum da ortada. Ama inşallah; hem kendi adına hem de Kocaeli Birlikspor adına iyi bir iş çıkaracaktır. Bizi hak ettiğimiz yerde tutacaktır. Ona güveniyorum. Güvenmiyor olsak zaten onunla değil başkasıyla çalışırdık.

Takımımızı çok izledi

Sürecin en başından beri ben bu kentin insanlarından, bu şehrin öz kaynaklarıyla hareket etmekten yanayım. Bunu zaten kamuoyu da biliyor. İyi oyuncularınız ve bilgi birikiminiz de varsa kesinlikle başarılı oluyorsunuz. Hocamızın elindeki malzeme de bu. İyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Bu anlamda işini kolaylaştıracağız. Hemen her maçta bizi izledi. Bu benim çok dikkatimi çekti. Bizi izleyen bir hocaya takımımızı teslim ettik. Benim gönlüm rahat. Sezon sonu inşallah hak ettiğimiz yerde oluruz” dedi.

 

***

 

Kimseye söz vermedik

Alt yapı koordinatörüyken Cem Sinan Vergül ile birlikte teknik ekipte yardımcı antrenör olarak görev yapan ve Cem Sinan’ın istifasının ardından takımı diğer yardımcı hocalarla birlikte 3 hafta boyunca maçlara hazırlayıp çıkaran Ali Gürdal’ın alt yapı koordinatörlüğünün sürüp sürmeyeceği konusunda ise Erhan Yılmaz, “Bizim insanlarımız duygularıyla hareket ediyor. Burası profesyonel bir 2.lig kulübü. Biz kimseye hocalık sözü vermedik. Belki sezon başı Ali Hoca ile başlayabilirdik. Çocukların üstünde emeği var, doğru. Bu çocukların üstünde Derincespor’un da emeği var, Necip Hoca’nın da emeği var… Oralara inersek işin içinden hiç çıkamayız.

‘Kal’ dedik ama istemedi

Kendisine kalmasını istediğimi belirttik ve ‘Paran ödenir, hakkın ödenmez. Genel koordinatör ol ve alt yapıda çalışmaya devam edelim. Şartlar bizi nereye getirir ona göre çalışalım ’ dedik. Ama bizimle devam etmek istemediğini söyledi. Yeni bir alt yapı mimarı yaratacağız. Herhalde A takımda kalmak gibi bir düşüncesi vardı. Gözlemlediğim kadarıyla ne Cem Sinan ile ne de Ali Hoca ile de iyi bir ekip oluşturamadık. Kendilerine de iyi bir ekip olamadıklarını söyledim. Böyle bir karar aldım. Biz kimsenin karakteriyle ilgili karar almadık. Profesyonel bir karar aldık. Herkesin saygı duyması lazım.

Kapımız her zaman açık

Ali Hoca’yı severiz. Kapımız kendisine her zaman açık. İnşallah yolu açık olur. Hayatında ve kariyerinde başarılar diliyorum. O üzüldüğü için de üzüldüm. Ama burası profesyonel bir kurum ve bence üzülmemeli. Bunlar olağan. Bunlara alışkın olması lazım. Demek ki Ali hoca profesyonel takımda hocalık yapsa her gittiği yerde kahrolacak. Üzülmesin. Onu sevdiğimizi belirtmek isterim” şeklinde konuştu.

 

***

 

Ne istedi de yapılmadı

Körfez Belediye Başkanı ve kulübün onursal başkanı İsmail Baran’ın basın mensuplarıyla yaptığı toplantıda ‘Körfez(!) Birlik’in onursal başkanlığından istifa ediyorum’ açıklamasıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan kulüp başkanı Erhan Yılmaz, “İsmail Baran neden böyle bir karar aldı açıkçası bilmiyorum. Kendisiyle görüştüm ve sporla ilgili görüşlerimizin uymadığını söyledi. Bu takımda ne istedi de yapılmadı ya da ne yapmak istedi de ben engelledim onu da bilmiyorum.

Talihsiz bir açıklama

Aslında başkanımız çok iyi niyetli bir insan ama üzülerek söylüyorum ki çok talihsiz bir açıklamada bulunmuş. Bunun altından çok malzeme de çıkar. Ben kendisi adına çok üzülüyorum. Böyle bir açıklama yapmaması lazımdı. Bu takım bu ilçenin takımı, biz buranın kulübüyüz. Özellikle bu konuda daha objektif açıklamalarla veda etmesini beklerdik, böylesi daha çok hoşumuza giderdi. Ona da saygı duyuyoruz.

Gönlümüzün başkanı

Onun da yükü ağır. 155 bin nüfuslu ilçe yönetiyor. Ama istediğiniz kadar 155 bin nüfusu yönetin, sizi tanıtacak unsurların başında spor ve futbol geldiğini unutmamanız gerekir. Ya biz samimi gelmiyoruz kendilerine ya da nerede hata yaptığımızı anlamıyoruz. Bize bir şey diyen de olmuyor. Kendi yağımızda kavrulup bu kulübü yürütmeye çalışıyoruz. Başkanımız keşke böyle bir açıklama yapmasaydı. Biz başkanımızı seviyoruz ya. Onun gönlü güzel. Sağ olsun. O bizim gönlümüzün başkanı” dedi.

 

***

 

İşletmeleri satışa çıkardı

Kendisi yurt dışındayken başkan vekili Ozan Keser’in sorular üzerine dile getirdiği transfer yasağının kaldırılması konusundaki soru işaretlerine ise kulüp başkanı Erhan Yılmaz, “Transfer yasağını kaldırmak için uğraşıyoruz. İşletmelerimizi elden çıkarmak için çalışıyoruz. Satıp biraz rahat etmek istiyoruz. Çocuklara da üzülüyorum. 5-6 tane ağabey olsa onların omuzlarına bu kadar yük binmez. Onları da kaybediyoruz. Transferi açmak için çaba veriyorum. Benim şevkim kaçmasın ya. 3-4 kişi çok mücadele ediyoruz. İnanılmaz derecede yoruluyor, çırpınıyoruz.

Olmadığımız ortamlarda!

‘Erhan Yılmaz’ın takımı’ deyip bu yükü omuzlarıma bıraktılar. Şahsileştirdiler. 300-400 öğrencisi olan kurumuz. Aileye ve taraftara vurduğunuzda yaklaşık 10 bin kişilik bir camiayı temsil eden kurumuz. Nedense gözükmüyor. Ya da gösterilmiyor. Samimi gelmiyor insanlar ya. Samimiyetimizi ortaya koyuyoruz ama niye insanlara samimi gelmiyor bunu da anlamıyorum. Derin bir yapı mı var? Onu da bilmiyorum. Arkadan oynanan bir oyun mu var? Buna da yorum yapamıyorum. Bizim olmadığımız ortamlarda, bulunmadığımız yerlerde bir şeyler aksi gidiyor.

Benim gücüm bu kadar

Parayı devlet harcarken…

Cebinizden bir şey çıkmayınca koşa koşa geliyordunuz. Yediğiniz yemeğin fişini bile kulübe getirip parasını geri aldığınız zaman vardınız. Cebinizden bir şey gitmiyordu ya. Hadi çıkın; çok emek harcadınız. Para harcamadınız onu biliyoruz. Devlet harcadı. Bu kulüp devletin gücüyle buralara geldi.  Devletin desteği varken kimsenin cebinden bir şey çıkmıyordu ya herkes geliyordu. Önemli olan harcadıkları emekse, yaptıkları özveriyse şimdi neredeler?

Hatayı geçen yıl yaptık

İnsan üzülüyor. Şurada 20-25 tane insanın üstüne bu yükü eşit bir şekilde yüklesek bu kulüp aslanlar gibi yürür. Kimseye ihtiyacı olmaz. Biz hatayı geçen sene yaptık. Çünkü hedefe kitlendik ve ciddi rakamlar harcadık. Aslında bizim için ciddi rakamlar. Şampiyonluğa oynayan takımlar için çerez parasıydı belki ama bu kulübü ayakta tutardı. Nasıl çözüm bulacağız bilmiyorum ama transfer yasağını kaldırmak için çalışmalarımız var” sözleriyle açıklık getirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat