Özdilek

Eğitim

Epoksili Masif Ağaç Eğitimi Kıymık Ahşap'ta Açılıyor

Gülay Karasaç, 6-7 Ekim 2018 tarihlerinde Kıymık Ahşap Evi'nde, 2 gün süreli epoksi ve masif ağaç konularını içeren bir kurs açacaktır.

28 Eylül 2018 Saat: 21:40
Epoksili Masif Ağaç Eğitimi Kıymık Ahşapta Açılıyor
Epoksili Masif Ağaç Eğitimi Kıymık Ahşap'ta Açılıyor

Bir buçuk yıldır hobi olarak yürüttüğü çalışmalarını, Ocak ayı itibariyle profosyonel olarak yürüten Gülay Karasaç, Değirmendere Atatürk Mahallesi Atatürk Bulvarı No: 123 adresinde Kıymık Ahşap Evi olarak açtığı üretim atölyesinde, kendi tasarımı olan masa, sehpa, tv ünitesi, duvar aksesuarı ve masife dair her türlü tasarımı kendi tasarımlarıyla üretiyor.


Tasarımlarında daha çok ceviz, zeytin, dişbudak, kestane gibi ğaçları kullandığını ifade eden Gülay Karasaç, epoksili masif ağaç sektörü hakkında bilgi verdi. Karasaç yaptığı açıklamada; “Epoksili masif ağaç sektörünü kısaca tanımamız gerekirse şöyle özetleyebiliriz: epoksi reçine solvent içermeyen sağlığa herhangi bir zararı olmayan bir malzemedir. Masif ise tamamen doğal olan ham ağaçlardır. Ancak delikli ve çürük olan karakteristik ağaçlar epoksi reçine ile bir araya geldiğinde farklı tasarımlar ortaya çıkmaktadır. Bu tasarımlar kişiye özel olarakta yapılmaktadır. Epoksili ürünler haricinde masif ağaçlardan masa, sehpa, tv ünitesi, kitaplık, duvar panoları, tavan aydınlatması gibi ürünlerde tasarlanmaktadır. Bende Kıymık Ahşap Evi olarak Ocak Ayından bugüne kadar kendi tasarımım olan ürünlerin yapmaktayım. Özellikle Avusturya, Fransa, İran'dan yoğun talep görüyor ve Avrupa ülkelerinden epoksili masif ağaç ürünlerine yoğun bir talep var” dedi.


Uzun yıllar ev hanımlığı yaptıktan sonra hobi olarak başladığı epoksili masif ağaç sektöründe şimdi işletme sahibi olan ve tasarladığı ürünlerini yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da birçok ülkeye gönderen Gülay Karasaç, bu işe nasıl başladığını şu sözlerle anlattı: “Çocuklarımın büyümesi sonrası hep hayalimde olan çalışma hayatına atılmaya karar verdim. Bu tarihten sonra uzun zamandır ilgilendiğim hobimi daha da ilerletmek adına evimizin altında oluşturduğum atölyede ilk ürünümü tamamladım. Yaptığım ürünlerin başta çevremde eş ve dostlarım sonra da onların tanıdıkları tarafından beğenilmesi beni cesaretlendirdi. Giderek daha çok kendimi kaptırdığım bu işi daha da profesyonel anlamda yapmak için 19-29 Aralık tarihleri arasında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kocaeli Müdürlüğü'nce, Karamürsel KO-MEK Kurs Merkezi'nde gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimine katıldım. KOSGEB’ten sertifikamı aldıktan sonra alınterimle ürettiğim ürünlerimi nasıl ve nereye pazarlayabilirim hususunda gerekli araştırmalara başladım. Araştırmalarım sonucunda 05 Ocak 2018 tarihinde şahıs firmam olan KIYMIK Ahşap Evi’ni kurdum” dedi.


16 Şubat 2018 tarihinde Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odasına, İhracatcılar Birliğine ve Sanayi Sicilli'ne üye oldum ve 23 Şubat 2018 tarihinde Avusturya’ya ilk ihraç kayıtlı satışımı gerçekleştirdim. Çocuklarımı toplumda ayakları üzerinde durabilen bireyler olarak yetiştirdikten sonra, gerek çocuklarıma örnek olmak gerekse aile bütçemize katkıda bulunmak amacıyla topluma ve ülkeme faydalı olabilmek adına hareket etmeye karar verdim”dedi.


Gülay Karasaç, 6-7 Ekim 2018 tarihlerinde Kıymık Ahşap Evi'nde, 2 gün süreli epoksi ve masif ağaç konularını içeren bir kurs açacaktır. Katılmak isteyenler 05322849820 nolu telefondan arayarak egitim programı ve ücreti hakkında bilgi alıp kayıt yaptırabilirler.


Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat