Özdilek

Sağlık

Engelliler, Kampa Girdi

Engelliler “ Aktif Yaşam Engelimiz Yok “ Projesi Kapsamında Kampa Girdi.

13 Aralık 2017 Saat: 09:51
Engelliler, Kampa Girdi
Engelliler, Kampa Girdi

Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi ve Kocaeli Üniversitesi işbirliğinde, Gölcük Vizyon 2023 Projesi kapsamında yapılan “ Aktif Yaşam Engelimiz Yok “ projesi kapsamında Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi Ve Gölcük Engelliler Derneği üyelerinin kamp programında bir araya geldi.

The Ness Otelde gerçekleşecek olan kamp programı tanıtımına, KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr Nilgün Fığlalı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Doç. Dr. Menşure Aydın, Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk, Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat ve engelli vatandaşlar katıldı.

Proje kapsamında Gölcük ilçesinde yaşayan engelli bireylerin fiziksel aktivite, su içi aktivite, okçuluk çalışmaları ile sosyal yaşam becerileri, moral motivasyonu arttırılarak yaşam kaliteleri yükseltiliyor. Belli aralıklarla her grubun gelişmeleri takip etme açısında gerekli testler yapılıyor. Bu kapsamda engellerinden dolayı sosyal aktivite imkanı bulamayan engellilere kamp imkanı sağlamak amacı ile The Ness otelde aynı sorunu yaşayan engelli bireylerin bir araya gelmeleri sağlanarak stresle daha iyi başa çıkmaları sağlanmış oluyor.

Siz Her şeyin En İyisine Layıksınız

Bu kapsamda engellilerin eğitimde önemli rol oynayan Doç. Dr. Menşure Aydın” Her sene değişik projelerle güzel şeyler yaptık. Bundan sonraki çalışmalarınızda hepinize başarılar diliyorum. Gönlüm her zaman sizinle beraber, halk müziği için sizlere söz verdim bunun içinde yeni bir proje yazıp sizlerle buluşturacağım. Tabi ki daha önceki aktivitelerimiz de devam edecek. Hepinize çok teşekkür ediyorum.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş “Üniversitemizle beraber güzel işlere imza atıyoruz. Bu projenin hedef kitlelerinden biride siz engellilersiniz. Sizlerle beraber 5 aya yakın bir süredir projeler yapılıyor ve devam edecek. Siz her şeyin en iyisine layıksınız” dedi

Bu Projeleri Çok Önemsiyoruz

KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr Nilgün Fığlalı “Kocaeli Üniversitesi olarak Gölcük Belediyesi ve Kent Konseyiyle Vizyon 2023 proje kapsamında birlikte yapmış olduğumuz ve yapacak olduğumuz bu projeleri çok önemsiyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.

Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk “2011 yılından beri Üniversitemiz ve Kent Konseyimizle birlikte Vizyon 2023 projelerini yapmaya çalışıyoruz. Tarımdan hayvancılığa sanattan mimariye kadar değişik alanda birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Ancak başkanımızın bu projeler içinde olmazsa olmaz dediği bir unsur vardı engelliler ile ilgili proje mutlaka olacak demişti. Kendisine bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Program sonunda engellilere yapmış olduğu desteklerden dolayı Doç. Dr. Menşure Aydın’a Başkan Ellibeş plaket takdiminde bulundu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat