Özdilek

Eğitim

En iyi öğrenci şehri Londra seçildi

Dünya genelinde 50 bin öğrenci baz alınarak hazırlanan rapora göre, İngiltere’nin başkenti Londra, üniversite öğrencileri için en iyi şehir seçilirken, İstanbul listenin 67. sırasında yer aldı.

15 Mayıs 2018 Saat: 15:40
En iyi öğrenci şehri Londra seçildi
En iyi öğrenci şehri Londra seçildi

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, öğrenciler için en iyi şehirler araştırmasını inceledi. Ajans Pressin QS World University  verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, İngiltere’nin başkenti Londra, üniversite öğrencileri için en iyi şehir seçildi. Dünya genelinde 50 bin öğrenci baz alınarak hazırlanan raporda, istihdam alanında İstanbul 67. sırada yer alırken, çekicilik kategorisinde 91. alım gücünde 47, öğrencilerin görüşü kategorisinde ise 49. sıraya yerleşti.

Ajans Press ve PRNet’in gerçekleştirdiği medya incelemesinde, öğrencilerle ilgili geçtiğimiz yıl medyaya 245 bin 480 haber çıkışı yansırken, bu rakam 2018 yılı içerisinde 110 bin 168’i buldu. Medyaya yansıyan haber başlıklarında öğrencilerin en çok işsizlikle konuşulduğu öne çıktı.  Elde edilen veriler, şehirdeki iyi üniversitelerin sayısı, istihdam oranı, kültür çeşitliliği ve yaşam kalitesi gibi faktörler incelenerek hazırlandı. Öğrenciler yapılan araştırmada şehirlerde çekici gördükleri özellikleri, avantajları ve dezavantajları dile getirdi. Listede Londra’yı birinci sıraya taşıyan özellikler ise; şehirdeki müzeler, tiyatrolar, sinema, restoranlar, kültürel yaşam, üniversitelerin kalitesi, öğrencilerin rahat iş bulabilmeleri, uluslararası yapısıyla farklıklara daha açık olması, ülke dışındaki öğrencilerin yabancılık çekmemesi ve dışlanmaması şeklinde sıralandı. Buna karşın Londra’da öğrencileri en çok zorlayan şey yaşam pahalılığı olarak görüldü.

Araştırmada birçok şehir mevcutken Londra’yı ikinci sırada Japonya’nın başkenti Tokyo, üçüncü sırada Avustralya’nın Victoria eyaletinin başkenti Melbourne, dördüncü sırada Montreal (Kanada) beşinci sırada ise Paris (Fransa) takip etti. En iyi öğrenci şehirleri sıralamasının ilk 10’unda yer alan diğer şehirler ise; Münih, Berlin, Zürih, Sidney ve Seul şeklinde sıralandı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat