Özdilek

Ekonomi

En fazla AR-GE çalışanı İstanbul’da

En fazla AR-GE çalışanı İstanbul’da

29 Kasım 2018 Saat: 11:41
En fazla AR-GE çalışanı İstanbul’da
En fazla AR-GE çalışanı İstanbul’da

En fazla AR-GE çalışanı İstanbul’da

2017 yılında toplam 153 bin 552 kişi Ar-Ge personeli olarak çalışırken, personel sayısının yüzde 26,4 oranla en çok İstanbul’da yer aldığı görüldü.

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, Ar-Ge üzerine yapılan araştırmayı inceledi. Ajans Press’in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, 2017 yılında toplam 153 bin 552 kişinin Ar-Ge personeli olarak çalıştığı belirlendi. Çalışan personel sayısının da yüzde 26,4 oranla en çok İstanbul’da yer aldığı görüldü. Ar-Ge çalışanları cinsiyet bakımından incelendiğinde ise 49 bin 235 kişinin kadın olduğu saptandı. 2017 yılında Ar-Ge’ye harcanan parada artış yaşandığı gözlenirken, bir önceki yıla oranla 5 milyar 214 milyon artarak 29 milyar 855 milyon TL’ye ulaştığı kaydedildi.

Ajans Press ve PRNet’in gerçekleştirdiği medya incelemesinde yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu. 2018 yılı içerisinde gerçekleştirilen incelemede, Ar-Ge ve inovasyon başlıklarında 31 bin 226 haber yansımasının olduğu görüldü. 2017 yılındaki haber adetleri incelendiğinde ise bu rakamın 38 bin 649 olduğu görüldü. Teknolojide yaşanan gelişme ve ödenek artışlarının da medyaya yansıyan haber başlıklarında geniş yansıma bulduğu tespit edildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat