Özdilek

Eğitim

En çok harcama yükseköğretime yapıldı

2017 yılında eğitime yapılan harcamalar belli olurken, toplamda 176 milyar 452 milyon harcanan tutardan en çok yüksek öğretime para ayrıldığı görüldü.

20 Aralık 2018 Saat: 13:50
En çok harcama yükseköğretime yapıldı
En çok harcama yükseköğretime yapıldı

Medya takibinin öncü kurumu Ajans Press, eğitim harcama istatistiklerini konu alan araştırmayı inceledi. Ajans Press’in Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, 2017 yılında eğitime harcanan toplam paranın 176 milyar 452 milyon lira olduğu görüldü. Böylelikle 2016 yılına göre yüzde 9,8 artış gösteren eğitim harcamalarının yüzde 74,5’inin devlet tarafından finanse edildiği saptandı. Öğrenci başına en çok harcamanın ise yükseköğretime yapıldığı görülürken, harcama tutarının 13 bin 652 TL olduğu kaydedildi. Geçen yıl ortalama öğrenci başına harcanan tutar ise 8 bin 111 TL olarak belirlendi.

Ajans Press ve PRNet’in gerçekleştirdiği medya incelemesinde konuyla ilgili yazılı basına yansıyan haber adetleri de belli oldu.2017 yılında eğitim başlığı altında 900 bin 126 haber yansıması tespit edildi. 2018 yılındaki haber yansımaları kontrol edildiğinde, haber sayısının bir milyonun üzerine çıktığı görüldü. Geçtiğimiz yıl en çok harcamanın yapıldığı yükseköğrenim ise yazılı mecralarda 6 bin 631 haber yansımasıyla konuşuldu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat