Özdilek

Ekonomi

Emlak ve Gayrimenkul Sektörü KOTO’da çözüm odaklı toplandı

KOTO 18. Meslek Komitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Emlak ve Gayrimenkul Sektörü, istişare toplantısında bir araya geldi.

11 Ağustos 2022 Saat: 12:06
Emlak ve Gayrimenkul Sektörü KOTO’da çözüm odaklı toplandı
Emlak ve Gayrimenkul Sektörü KOTO’da çözüm odaklı toplandı

Emlak ve Gayrimenkul Sektörü KOTO’da çözüm odaklı toplandı

KOTO 18. Meslek Komitesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Emlak ve Gayrimenkul Sektörü, istişare toplantısında bir araya geldi. Kayıt dışı faaliyet başta olmak üzere sektörün sorunlarının görüşüldüğü toplantıda çözüm önerileri de ele alındı

 

Kocaeli Ticaret Odası, sektörlerin geleceğine ışık tutan istişare toplantılarını tüm hızıyla sürdürüyor. Komitelerin, üyelerle bir araya geldiği görüşmelerde sahanın sorun ve çözüm önerileri alınarak, KOTO yönetim kurulu kanalıyla üst birlik ve bakanlıklara iletiliyor. Bu toplantılardan bir yenisi, 18. Meslek Komitesi bünyesinde yer alan Emlak ve Gayrimenkul Sektörü için gerçekleştirildi. KOTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Gezer’in de katıldığı toplantıda, 18. Meslek Komitesi Meclis Üyesi Fikret Yıldırım, Komite Başkan Yardımcısı Fatih Özcan ve Komite Üyesi Emine Nilay Özkan ev sahipliği yaptı.

Sektörün dünü ve bugünü üzerine değerlendirme

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KOTO Başkan Yardımcısı Gezer, Oda’nın komitelere ve sektörel istişarelere verdiği önemin altını çizerek, bu toplantıların çalışmalarına ışık tuttuğunu ifade etti. Akabinde konuşma gerçekleştiren Meclis Üyesi Yıldırım, üyeleri Oda’nın hizmetlerinden daha fazla faydalanmaya ve daha fazla etkileşim kurmaya davet etti. Genel hatlarıyla sektörün dünü ve bugünü üzerine de değerlendirmeler yapan Yıldırım, sözü katılımcılara bıraktı.

Sektörün en büyük sorunu

Toplantıda şu konular ele alındı; Bir önceki toplantıda ele alınan sözleşme örnekleri incelendi, yeni çıkan kanun ve yönetmelikler, sektör üzerinde yük oluşturan vergiler ele alındı. İlçelerde faaliyet gösteren İmar Müdürleri ve Tapu Müdürleri ile toplantılar düzenlenmesi kararlaştırıldı. Sektörün en büyük sorunu olan kayıtdışılıkla mücadele için atılması gereken adımlar görüşüldü.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat