Özdilek

Ekonomi

EMEP'ten Türk-İş Kocaeli Bölge Temsilciliğine ziyaret

Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü, Türk-İş Bölge Temsilciliğini ziyaret etti. Ziyarette ülkenin içinde bulunduğu ekonomik kriz ve işçilerin bu krize karşı nasıl yan yana geleceğini konuşuldu.

31 Ekim 2018 Saat: 18:35
EMEPten Türk-İş Kocaeli Bölge Temsilciliğine ziyaret
EMEP'ten Türk-İş Kocaeli Bölge Temsilciliğine ziyaret
İsçiler birleştirir  
Türk-İş Kocaeli Bölge Temsilciliğini ziyaret ederek krizin faturasının emekçilere yıkılmasına karşı mücadele ihtiyacını ifade eden ve görüşlerini belirten Emek Partisi (EMEP) heyetinde il başkanı Arzu Erkan, eski il başkanı Güner Kizir ve İzmit ilçe başkanı Reyhan Başaran yer aldı. Ekonomik krize karşı emek ve meslek örgütleri ile demokrasi güçlerinin birlikte ve ortak mücadelesinin önemine vurgu yağıldığı görüşmede, işçilerin krizi kabul etmeyerek kendi talepleri etrafında bütün bir kesimi birleştirebileceği vurgulandı. 
'Asgari ücret 200 lira olmalı   
Türk-İş Kocaeli Bölge Temsilcisi ve Türk Metal Kocaeli Şube Başkanı Yakup Yıldız ise, ekonominin içinde bulunduğu durumun gözle görülür bir şekilde açık olduğunu belirti. Emekçilerin her geçen gün alım gücünün düştüğüne dikkat çeken Yıldız, asgari ücretin vakit kaybetmeden 2000 liraya yükseltilmesini, Aralık ayı sonu itibariyle de daha yaşanabilir bir seviyeye çıkartılması gerektiğini belirtti. 
Yıldız, EMEP'in sunduğu dosyayı genel merkezleriyle de paylaşacağını ifade etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat