Özdilek

Ekonomi

EMEP'ten Cem Bialetti grevine ziyaret

Emek Partisi (EMEP) grevlerinde 9. günü geride bırakan Cem Bialetti işçilerini ziyaret etti.

18 Mart 2021 Saat: 10:29
EMEPten Cem Bialetti grevine ziyaret
EMEP'ten Cem Bialetti grevine ziyaret

EMEP'ten Cem Bialetti grevine ziyaret

Birleşik Metal-İş üyesi Cem Bialetti işçileri 9 Mart günü düşük ücret dayatmasına karşı greve çıkmıştı. Patronun enflasyonun altında verdiği zammı kabul etmeye işçiler 9 gündür grevlerini sürdürüyor. 
"Sefalet ücreti kabul edilebilir değil "
Grevi ziyaret eden EMEP, işçilerle dayanışma içerisinde olacağını ifade etti. Ziyarette konuşan EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, "Grevinizi sürdürmeniz son derece önemli, hele de bu pandemi koşullarında. İşverenin teklifi resmi enflasyonun da altına kalması, sefalet ücretini dayatması kabul edilebilir bir şey değil. Ama çok şaşırtıcı da değil. Maalesef ki son bir yılda işçi haklarına nasıl saldırdıklarını, esnek çalışmanın nasıl yaygınlaştırıldığını, ücretsiz izin uygulamasının bu süreçte nasıl bir cezalandırma aracına dönüştürüldüğünü gördük" dedi. 
"İşçilerin direnişi çok iyi"  
Burada konuşan Birleşik Metal-İş Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı ise, "İşçilerin direnci çok iyi, bir kırılganlık yok. Grev kolay bir iş değil, sağolsunlar güzel dayanışmalar da görüyoruz. Arkadaşlarımızın mücadeleyi sürdürmesi için her koşul zorlanıyor. Umarım hem çalışanlar, hem de sendikamız başarılı bir şekilde çalışma sürecini sürdürecek" ifadelerini kullandı. 
Ziyarette EMEP GYK Üyesi Tarık Erkan'ın yanısıra EMEP İzmit İlçe Başkanı Dursun Deniz ve EMEP Körfez İlçe Başkanı Adem Korkmaz da yer aldı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat