Özdilek

Güncel

EMEP: Virüs değil, iktidarın halk karşıtı politikaları öldürüyor!

İktidarın salgın ve ekonomi politikalarının insanları öldürdüğünü belirten Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, "İşçi ve emekçilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm intiharı, ölümü tercih etmek olamaz dedi

3 Mayıs 2021 Saat: 18:19
EMEP: Virüs değil, iktidarın halk karşıtı politikaları öldürüyor!
EMEP: Virüs değil, iktidarın halk karşıtı politikaları öldürüyor!

EMEP: Virüs değil, iktidarın halk karşıtı politikaları öldürüyor!

İktidarın salgın ve ekonomi politikalarının insanları öldürdüğünü belirten Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, "İşçi ve emekçilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm intiharı, ölümü tercih etmek olamaz, olmamalı. Durumu değiştirecek güç işçinin, emekçinin örgütlenmesinde ve mücadelesindedir" dedi. 

"7 İNSAN YOKSULLUKTAN VE ÇARESİZLİKTEN İNTİHAR ETTİ!"
Büyük şirketlere aktarılan milyarların yanında işçi, işsiz, köylü ve esnafın açlığa mahkum edildiğini belirten Erkan, "Hükümetin ilan ettiği tam kapanmanın 2'nci gününde Hatay, İzmir, Mersin gibi farklı illerden 7 insan yoksulluktan ve çaresizlikten intihar etti. Turizm gelirlerini ve çarkların dönmesini, sermaye kesimin çıkarlarını ve karlarını dert edinen iktidar bu kapanma döneminde yurttaşların ne yiyip ne içeceğini, nasıl yaşayacağını dikkate bile almamıştır. Tekellere aktarılan milyonların, milyarın yanında işçi, işsiz, üretici köylü, küçük esnaf açlığa ve sefalete mahkûm edilmiştir. Cumhurbaşkanı ihtiyacı olanlara 1000’er lira verileceğini marifetmiş gibi duyurdu, kendileri 1000 lirayla nasıl geçinilirmiş bir gösterseler de yurttaşlarda bu parayla nasıl geçinileceğini görse..." dedi.
"AKP İKTİDARININ POLİTİKALARI ÖLDÜRÜYOR!"
"Hükümetin salgınla mücadele adına aldığı hiçbir kararın salgınla mücadelede karşılığı yokken, salgından 1 günde ölen yurttaşlar 400’e ulaşmış durumda" diyen Erkan, "Salgının öldürdüğü yetmiyormuş gibi işsizlikten, yoksulluktan çıkmaz içine giren, borçlarını ödeyemediği için çaresiz kalan, çoluğunu, çocuğunu geçindirecek geliri elde edememenin verdiği yıkımla yurttaşlar intihar ederken, yenilenen TBMM yemekhanesinin tanıtımında Binali Yıldırım 550 çeşit yemek çıkarıldığı ile övünürken bu kadar seçenekten yemek seçmenin zorluğunu kendine dert etmekte. AKP iktidarının salgın politikası; virüsten, ekonomi politikaları; işsizlik, yoksulluk ve borçluluktan yurttaşları öldürüyor. İstihdam politikalarında işçiler işçi cinayetlerinde, kadın politikaları neticesinde kadınlar, kadın cinayetlerinde can veriyor" diye konuştu. AKP'nin yasak, baskı ve şiddet politikalarına da değinen Erkan, "Kapitalist düzen işçi ve tüm emekçiler için yıkım düzeni anlamına geldiği gibi bu sistemin iktidarlarından olan AKP hükümeti de yoksulluktan, yolsuzluktan, yasaklardan, baskı ve şiddetten başka politika tanımıyor, tercih etmiyor" ifadelerini kullandı.
"BU GİDİŞATI İŞÇİLERİN BİRİKEN ÖFKESİ VE MÜCADELESİ DEĞİŞTİRECEK"
Çözümün "intihar" olmadığını vurgulayan Erkan, bu gidişatı değiştirecek olanın işçinin biriken öfkesi ve mücadelesi olduğunu dile getirerek şunları söyledi: "Elbette işçi ve emekçilerin karşılaştıkları sorunlara çözüm intiharı, ölümü tercih etmek olamaz, olmamalı. Durumu değiştirecek güç işçinin, emekçinin örgütlenmesinde ve mücadelesindedir. Bunca biriken ekonomik, sosyal sorunların, siyasi baskıların yaratacağı öfkeyi ve tepkiyi pandemi gerekçelerine sarılarak bastırabileceğinin hesabını yapıyor iktidar. Ancak elbette bu hesabı boşa çıkaracak mücadele dinamikleri de birikiyor, bu gidişatı değiştirecek olan da işçinin, emekçinin biriken öfkesi ve mücadele iradesi olacaktır."
Erkan son olarak, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü vesilesiyle bütün basın emekçilerini selamlıyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" diyerek sözlerini noktaladı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat