Özdilek

Güncel

EMEP’ten sert tepki

EMEP, Körfez'de kurulması düşünülen Sülfürik Asit Tesisi'nin Kocaeli halkına ihanet olduğunu vurguladı

20 Nisan 2021 Saat: 19:49
EMEP’ten sert tepki
EMEP’ten sert tepki

EMEP’ten sert tepki

EMEP, Körfez'de kurulması düşünülen Sülfürik Asit Tesisi'nin Kocaeli halkına ihanet olduğunu vurguladı

Emek Partisi (EMEP) Körfez İlçe Başkanı Adem Korkmaz, yaptığı yazılı açıklama ile Körfez'in sanayi, liman ve fabrikalarla anıldığını belirterek, "Bu madalyonun bir yüzüdür. Diğer yüzü ise sahillerin yağmalanması, çevre kirliliği, doğa tahribatı, içme suyunun kirletilmesi, kronik hastalıklar ve kanser oranlarının artmasıdır" dedi.

"Halk arasında 'Akü Asiti' olarak bilinen Sülfürik asit, insana tek bir faydası yoktur" diyen Korkmaz, Sülfürik Asite dair şunları söyledi: "Kronik rahatsızlığı tetiklediği, görme kaybı yaşattığı, solunum güçlüğü çekilen insanlarda tahribatlara sebep olduğu bilinmektedir. Etkileri sadece insana değildir, bu asitten tüm canlılar zarar görmektedir. Taşınması ve etrafa saçılması durumda ise onarılamaz zararlara sebep olacaktır. Ortada yüz binlerce yurttaşın yaşamı ve geleceği söz konusudur"

“BELEDİYE BAŞKANI ÖNCESİNDE PATRONU ZİYARET ETTİ”

Vatandaşın hayatının riske atıldığını vurgulayan Korkmaz, "Modül Enerji Yatırım firması kar edecek, zengin olacak diye vatandaşın hayatı riske atılıyor. Bu ve benzeri herhangi bir işletmeye müsaade edilmemesi yerel yönetimlerin görevidir. Buradan doğacak zararlardan başta yerel yönetim olmak üzere, hükümet temsilcileri de sorumludur. 21 Nisan günü yapılacak ÇED toplantısı öncesi Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün Modül Enerji Yatırım'ın sahibi Cenk Karaloğlu’nu ziyaret etmesi ise sadece manidar değildir. Ayrıca yerel yönetimin kimden taraf olacağının da fotoğrafıdır. Bu şirketten gelecek 3 kuruşluk vergi için yüz binlerin değil gelecek kuşakların da sağlığı ve hayatı elinden alınıyor" dedi.

"1 MAYIS'I YASAKLAYANLAR ÇED TOPLANTISINA MÜCADE EDİYOR"

Kocaeli Valiliği’nin aldığı eylem ve etkinlik yasaklarını da hatırlatan Korkmaz, "Malumumuz pandemi var. Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı kararla sivil toplum kuruluşları, kamu niteliğinde meslek kuruluşları etkinlikleri de dahil olmak üzere tüm toplantı ve etkinlikler 17 Mayıs tarihine kadar yasaklanmıştı. Valiliğin bu ÇED toplantısına müsaade etmesi ise ayrıca izaha muhtaçtır. Açıktır ki bu toplantı İçişleri Bakanlığı’nın pandemi ile ilgili açıkladığı genelgeye aykırıdır. Salgın gerekçe gösterilerek İşçi ve emekçilerin 1 Mayıs bayramını yasaklayanlar, bir şirkete ÇED toplantı izni vermesi kabul edilemez. Yetkilileri bu sebeple de göreve çağırmak boynumuzun borcudur. Buradan soruyoruz Modül Enerji AŞ. kamu kuruluşlarının üstünde bir yetkisi mi vardır?" diye sordu.

Bu tesisi istemediklerini söyleyen Korkmaz, "ÇED toplantısının yapılacağı saat 11 olarak duyurulmuştu. Bu saat yıllardır çevre ve hava kirliliğinden nasibini almış, zarar görmüş belli yaş üstü vatandaşın katılmaması anlamına da gelmektedir.  Salgın var, ölümler var ama bunlar şirketin umurunda değildir. Bizler; hayatımıza, çevremize, sağlığımıza sahip çıkmak için 21 Nisan günü saat 11.00'de Körfez Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’ne tüm Körfez halkını bekliyoruz.  Amasız ve fakatsız Sülfürik Asit Üretim Tesisi istemiyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat