Özdilek

Siyaset

EMEP’ten 1 Eylül Dünya Barış Günü açıklaması

Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Arzu Erkan, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yayımladı.

31 Ağustos 2019 Saat: 18:39
EMEP’ten 1 Eylül Dünya Barış Günü açıklaması
EMEP’ten 1 Eylül Dünya Barış Günü açıklaması

EMEP’ten 1 Eylül Dünya Barış Günü açıklaması

EMEP'ten 1 Eylül Dünya Barış Günü açıklaması: "Halklar Savaş, Yıkım ve Düşmanlık Değil; Barış, Demokrasi ve Kardeşlik İstiyor."

EMEP’ten 1 Eylül Dünya Barış Günü açıklaması

  Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Arzu Erkan, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yayımladı. “Halklar Savaş, Yıkım ve Düşmanlık Değil; Barış, Demokrasi ve Kardeşlik İstiyor” başlıklı açıklamada Suriye ve bölgedeki çatışmalara işaret edildi. Sekiz yılı geride bırakan Suriye savaşında rejim değiştirmek isteyenlerin, sözde halka insanlık ve demokrasi vaadinde bulunduğuna dikkat çeken Erkan, “Tıpkı daha önce Afganistan, Irak ve birçok askeri işgal altındaki ülkelerde olduğu gibi bu “haydut devlet” uygulamalarının yıkım, ölüm, yoksulluk, göç ve acıdan başka getirisi olmadı” dedi. 

Açlık yok sayıldı, silahlanma arttı

AKP ve Erdoğan’ın tekçi yönetim anlayışının dışarıda maceracı, tehlikeli politikayı düstur edindiği belirtilen Arzu Erkan, Hükümet politikalarını şu sözlerle eleştirdi: “Kürtler bahane edilerek sınır ötesinde karargahlar kuruldu, harekatlar uygulandı. Malazgirt otağından fetih ve şehadet söylemleriyle düşmanlar ilan edildi. Halkın açlığı ve yoksulluğu bir kenara bırakılarak silahlanma, füze-uçak alımları için ABD ve Rusların kapısı aşındırıldı. Milliyetçilik, şovenizm 'Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur' söylemleri ülkemizin emekçilerinin gerçek sorunlarının üstünü örtmek; otoriter ve baskı uygulamalarıyla bir süre daha iktidarda tutunabilmek için kullanıldı.”

Kör maceralara sürüklenmeye hayır

Uygulamaya konan kayyum uygulamalarında da tepki gösteren EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, “Savaş ve inkar siyasetinin hak ve irade tanımazlığın bir uzantısı kayyum atamaları gerekçeleri kimseye inandırıcı gelmemekte, kabul edilmemektedir. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Türkiye emekçileri olarak kör yeni maceralara sürüklenmek istendiğimizi her yerde haykırıyoruz” ifadelerini kullandı. Erkan, ülke içinde ve sınırlar ötesinde harekatlara son verilmesi çağrısını yineleyerek “Suriye’de ve bölgemizde tüm emperyalist güçler ve yabancılar askeri varlıklarına son vermeli, geri çekilmelidir” dedi. Erkan son olarak, "Savaş ve yeni insanlık suçları istemiyoruz. Halkımızın kahramanlık hamesetlerine değil, iş, özgürlük ve barışa ihtiyacı var. Barış mücadelemizde sınıf kardeşliğimizi ve dayanışmamızı büyütelim" çağrısı yaptı.

---

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat