Özdilek

Güncel

EMEP: Sivas Katliamı'nı unutmayacağız, unutturmayacağız

Sivas Katliamı davasının bir yargı skandalı olarak tarihe geçtiğini vurgulayan Emek Partisi İl Başkanı Arzu Erkan, “Sivas Katliamı'nı unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

2 Temmuz 2020 Saat: 07:27
EMEP: Sivas Katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız
EMEP: Sivas Katliamı'nı unutmayacağız, unutturmayacağız

EMEP: Sivas Katliamı'nı unutmayacağız, unutturmayacağız


Sivas Katliamı davasının bir yargı skandalı olarak tarihe geçtiğini vurgulayan Emek Partisi İl Başkanı Arzu Erkan, “Sivas Katliamı'nı unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.
 
Emek Partisi (EMEP) İl Başkanı Arzu Erkan, Sivas Katliamı'nın yıl dönümünde dair yaptığı açıklamada Sivas Katliamı davasının bir yargı skandalı olarak tarihe geçtiğini belirterek; “Sivas Katliamı'nı unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

33 aydın, akademisyen, yazar, sanatçı ile 2 otel görevlisinin yakılarak öldürüldüğü Sivas Katliamı'nın üzerinden 27 yıl geçtiğini belirten Arzu Erkan, katliamdaki ihmalleri şöyle hatırlattı:

"Katliamı engelleyebilecek iken iktidar da yerel yönetim de saldırganları durdurmak için adım atmadı. 'Sivas laiklere mezar olacak' sloganları ile yürüyen ve sonradan sayıları 15 bini bulan güruh, kolluk güçlerinin de hiçbir müdahalesi olmadan otelin önüne ulaştı. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller katliamın ardından 'Çok şükür, otel dışındaki halkımız bir zarar görmemiştir' diyebilecek kadar taraftar davrandı."

“BİR YARGI SKANDALI OLARAK TARİHE GEÇTİ”
Sivas Katliamı davasının da bir yargı skandalı olarak tarihe geçtiğine işaret eden Erkan, "Mahkeme neredeyse katiller cezalandırılmasın diye kurulmuştur! Kimileri göstermelik cezalar almış, bazıları ‘bulunamamış’, dava 20 yıl oyalandıktan sonra zaman aşımına uğratılmıştır" dedi.

NE İLK NE DE SON
Emek ve demokrasi güçlerinin yıllardır “adil yargılama", "Madımak oteli utanç müzesi olsun" ve "Gerçek bir adalet ve hukuk için demokratik Türkiye” talepleriyle mücadele ettiğini vurgulayan Erkan, şöyle devam etti:

"Ne var ki gelip geçen iktidarların tümü bu taleplere kulaklarını tıkamışlardır. Bu durum Sivas Katliamı'nın bir rastlantı olmadığını bir kez daha göstermiştir. 2 Temmuz; 6-7 Eylül, Çorum, Maraş, Roboski katliamları vb. arasında zincirdeki bir halkadır. Hiçbirinin sorumluları bulunamamış, cezalandırılmamış, ipin ucunun bizi oraya ulaştırdığı devlet her seferinde bir acz tablosu sergilemiş, olan bitenin toz duman altında gizlenmesi için çaba harcamıştır."

“KATLİAMI GERÇEKLEŞTİRENLER VE ONLARI SEYREDEN İKTİDARLAR HESAP VERMEKTEN KURTULAMAYACAK”
Yaşanan katliamların kanayan bir yara olduğunun ve gerçekten demokratik, adil bir ülke yaratmadıkça bunların devam etmesinin mümkün olduğunun altını çizen Erkan açıklamasını şöyle sonlandırdı:

"Ne var ki var olan bütün demokratik kazanımlarımız tek adam rejimi tarafından birer birer gasbedilmeye devam ediyor. Bugünlerde olduğu gibi toplumsal muhalefetin sesi olan Savunma örgütü bölünmeye çalışılıyor. En küçük tepkilerin susturulması için her şey yapılıyor. Sivas katliamı ve benzerlerinin önlenmesi demokrasi mücadelesinin gücüne bağlıdır. Bunun için bütün emek demokrasi güçlerinin ortak mücadelesi, birlikteliği son derece belirleyicidir. Bu mücadelenin doğrultusu halkın kendi kaderini kendisinin tayin edebildiği, emekçilerin haklarıyla güçlendirildiği ve insanca çalışıp yaşayabildiği halkçı bir düzenin inşasıdır ve orada Sivas Katliamı'nı gerçekleştiren güruhlar da onları seyreden iktidarlar da hesap vermekten kurtulamayacaklardır. Sivas katliamını unutmayacağız, unutturmayacağız."
Etiketler: Arzu Erkan,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat