Özdilek

Siyaset

EMEP: “ İzmit’te Yürürken Balçıklara Batacağız”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yürüyüş yolu üzerinde ‘ayağınızın altına servet serdik’ reklamlarıyla başlattığı yenilenme çalışmalarının bitiş tarihinin yıl sonuna kadar uzatılmasına Emek Partisi İzmit İlçe Başkanı

3 Eylül 2021 Saat: 21:27
EMEP: “ İzmit’te Yürürken Balçıklara Batacağız”
EMEP: “ İzmit’te Yürürken Balçıklara Batacağız”

EMEP: “ İzmit’te Yürürken Balçıklara Batacağız”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yürüyüş yolu üzerinde ‘ayağınızın altına servet serdik’ reklamlarıyla başlattığı yenilenme çalışmalarının bitiş tarihinin yıl sonuna kadar uzatılmasına Emek Partisi İzmit İlçe Başkanı Dursun Deniz tepki gösterdi. Dursun Deniz, “İzmit Yürüyüş yolu Kocaeli şehir merkezinin en uğrak yeri, bu şehirde yaşayan vatandaşların alışveriş için geldiği, resmi işlerini hallettiği, çalıştığı, dükkanını, ofisini açtığı, kimi zamanda nefes almak için yürüyüş yaptığı bir alan. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yaklaşık bir aydır bu alanı kazma kürek kazıyor ve şehrin çeşitli yerlerindeki afişlerle de ‘ayağınızın altına servet serdik’ diyerek reklamını yapıyor.” dedi.

“Belediyenin Olası Bir Depreme Karşı Hazırlığı Var Mı?”

Olası bir depreme ve belediyenin alması gereken önlemler dikkat çeken açıklamada,” En önemlisi 1997 depremini derinden yaşayan bu kentte büyükşehir belediyesinin olası bir depreme hazırlık için özellikle kent merkezindeki binaların yenilenmesi konusunda bir projesi var mıdır? Varsa neden halkla paylaşılmamaktadır? Belediyenin kentte bulunan afet toplanma alanlarının sayıca çoğaltılması ya da genişletilmesi gibi bir çalışma var mıdır? Olası bir depreme ilişkin uzmanlar uyarılarda bulunurken, vatandaş kaygılı ve depreme hazır değilken; alt yapı-üstyapı çalışmasına binalar yenilenmeden-güçlendirilmeden başlanması belediyenin depremle ilgili planının olmadığını göstermektedir.” ifadelerine yer verildi.

 

İnşaat çalışmalarının yürüyüş yolundaki insan sirkülasyonunun daha az olduğu tam kapanma döneminde değil de okulların açıldığı ve yoğunluğun olduğu bir döneme denk getirilmesinin de eleştiren Deniz, “Toz duman içerisinde, kazılan yerlere düşmeden yürümeye çalışan insanlar bir yanda, dükkanların önüne geçilmesi zorlaştığı için satışları düşen esnaf diğer yandayken öbür yanda da trafikte, insan yoğunluğu içerisinde çalışmaya çalışan işçiler var. İzmit’ te yürürken balçıklara mı batacağız? Neden ilkbaharda başlayıp yağmuru kışı hesaba katarak bir planlama yapılmadı? Ayağınızın altına servet serdik diyerek yaptığınız bu proje vatandaşın vergileriyle vatandaşı mağdur etmek değilse nedir?” dedi.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat