Özdilek

Siyaset

EMEP: Emek, barış ve demokrasiyi mutlaka kazanacağız

10 Ekim Ankara Katliamı ile ilgili açıklama yapan Emek Partisi 'Katliam aydınlatılmadan adaletten söz edilemez' dedi.

9 Ekim 2018 Saat: 19:51
EMEP: Emek, barış ve demokrasiyi mutlaka kazanacağız
EMEP: Emek, barış ve demokrasiyi mutlaka kazanacağız

10 Ekim Ankara katliamı ile ilgili açıklama yapan Emek Partisi (EMEP) il başkanı Arzu Erkan, “Bu ülkenin işçileri, emekçileri ve ezilen halkları olarak emeğin haklarını, barışı ve demokrasiyi mutlaka kazanacağız” dedi.

10 Ekim 2015 günü Ankara Garı’nda ülkenin en büyük katliamının yaşandığını belirten Arzu Erkan, Emek, Barış ve Demokrasi için buluşanların arasında patlayan iki canlı bombanın işçi ve emekçilerin barış talebine yapılmış büyük bir saldırı olduğunu vurguladı.

Erkan, "7 Haziran seçimlerinde çoğunluğu kaybeden AKP iktidarının "kaos istediniz buyurun size kaos” dediği günlerde yaşanan katliamın arkasından 3 Kasım seçimlerinde AKP yeniden çoğunluğu sağlamıştır. Katliamdan oy devşirildiğini dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu oylarının arttığını söyleyerek ifade etmişti" dedi.

'10 Ekim öncesi ve sonrası yaşanan katliamlar iktidar için kolaylaştırıcı oldu’

Erkan, "OHAL’in kalıcılaştırılmaya çalışıldığı, hukukun kâğıt üstündeki halinin dahi yok sayıldığı, en küçük demokratik hakka tahammül edilmeyen, baskı ve zorun dayatıldığı, Ortadoğu'da savaşçı politikalar izlenen bir dönemi yaşıyoruz. Bu zor ve baskı döneminin taşlarının döşenmesinde 10 Ekim'in öncesi ve sonrasında yaşanan katliamların iktidar için kolaylaştırıcı rol oynadığı bugün daha açık görülmektedir.” ifadelerini kullandı.

'Hukuk mücadelesi katliamdaki siyasi sorumluluğu ortaya koymuştur’

Bugün kölelik koşullarına itiraz eden havaalanı işçilerinin dahi terörist ilan edildiği, hak arayan işçinin tutuklandığı bir noktaya gelindiğini ifade eden Erkan; “İşçi ve emekçiler ekonomik krizin yansımaları ile boğuşurken, eğitimden sağlığa, sosyal haklara birçok hak kaybı yaşanırken ülke baskıyla yönetilmeye çalışılmaktadır. 10 Ekim katliamında emek, barış ve demokrasi diyen işçilerin emekçilerin bu talepleri halen devam ediyor. Bombalarla yok edilmesi mümkün olmayan bu talepler için mücadeleyi hiçbir siyasal iktidar engelleyemez, bugünküler de engelleyemeyecektir. Nitekim hayatını kaybedenlerin ailelerinin, yaralıların, emek ve demokrasi güçlerinin bu zor koşullarda yürüttüğü hukuk mücadelesi, katliamdaki siyasal sorumluluğu ortaya koymuştur. Yurttaşlarını IŞİD tehlikesi ile baş başa bırakan, IŞİD’in örgütlenmesine yol açan, katliama yol verenler bu katliamdan sorumludur. Yargı süreci bunu bütün açıklığı ortaya koymuş olmasına karşın verilen karar, sadece IŞİD’lilere verilen ceza ile dosyayı kapatma çabasından başka bir şey değildir” diye konuştu. 

'Katliam aydınlatılmadan adaletten söz edilemez’

Ankara katliamı ve diğer tüm katliamlar aydınlatılmadan bu ülkede gerçek bir adaletten söz edilemeyeceğinin altını çizen Erkan; “10 Ekim'de yitirdiklerimizi saygıyla anıyoruz. Tüm sorumluların yargı önüne çıkması ve hesap vermesi mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu ülkenin işçileri, emekçileri ve ezilen halkları olarak emeğin haklarını, barışı ve demokrasiyi mutlaka kazanacağız” dedi. 

Etiketler: Arzu Erkan,

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat