Özdilek

Sağlık

EMEP,Derincelilerin ihtiyacı kapasite arttırımı değil!

Emek Partisi Derince İlçe Örgütü, Petrol Ofisinin kapasite artışına giderek bölgeye 14 kimyasal tank daha yamak istemesine tepki gösterdi:

22 Mayıs 2020 Saat: 19:51
EMEP,Derincelilerin ihtiyacı kapasite arttırımı değil!
EMEP,Derincelilerin ihtiyacı kapasite arttırımı değil!
EMEP,Derincelilerin ihtiyacı kapasite arttırımı değil!
Emek Partisi Derince İlçe Örgütü, Petrol Ofisinin kapasite artışına giderek bölgeye 14 kimyasal tank daha yamak istemesine tepki gösterdi: "Derincelilerin ihtiyacı akaryakıt istasyonlarının kapasite arttırımı değil, halk sağlığını gözeten ve çevreye duyarlı yapılar kurulmasıdır."
Derince'de kurulu bulunan Petrol Ofisinin kapasite artışı ile ilgili hazırladığı projeye göre, tesise 14 yeni tank ve mevcut bir tankın yerine ise yeni tank yapılacak. Hazırlanan proje Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu. Yapılan inceleme sonrası proje ile ilgili ÇED süreci başlatıldı. 
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Emek Partisi (EMEP) Derince İlçe Örgütü ise, kapasite arttırımına tepki gösterdi. Açıklamanın detayları şöyle: 
"Koronavirüs ile savaştığımız bugünlerde halk sağlığının önemini, sermaye yararına yapılan politikalara karşı halk yararına yapılan faaliyetlerin hayat kurtarıcı olduğunu bir kez daha görmekteyiz. 
Akaryakıt sadece yanıcı olması, yangında patlamaya sebebiyet vermesinin ötesinde, içerikleri sebebi ile kansere sebebiyet verebilecek bileşenler de içermektedir. Meydana gelen kaçaklar sebebi ile ortaya çıkan bu ürünler çevreye zarar vermekte, su kaynaklarını kirleterek insanlar, hayvanlar ve bitkiler için risk yaratmaktadır. 
"Şehrimiz sanayiye doymuştur"
Kocaeli'de hava kirliliğinin en yoğun yaşandığı ilçelerden biri olan Derince’de Petrol Ofisinin 14 yeni tank ile kapasite artışı yapması hava ve çevre kirliliğini arttırmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Çevre ve hava kirliliği ile üstüne deprem riskini de eklediğimizde neyle karşı karşıya kalabileceğimizi tahmin ediyoruz. Derincelilerin ihtiyacı olan akaryakıt istasyonlarının kapasite arttırımı değil halk sağlığını gözeten, çevreye duyarlı yapılar kurulmasıdır. 
Derince, sahili olan bir ilçe olmasına rağmen vatandaşın bu alanlara erişiminde ne gibi zorluklar yaşandığını hepimiz biliyoruz. Her yeni sanayi tesisi çevrenin daha çok yıpratılması, denizlerin daha çok kirletilmesi anlamına gelmektedir. Şehrimiz sanayiye bu anlamda doymuştur. İstihdam alanları olarak gösterilen bu kapasite arttırımı bizleri "Ya iş bulmak, ya da sağlığını korumak" ikileminde bırakmıştır. Ne sağlığımızdan vazgeçmek, ne de işsizlikle korkutulmak istiyoruz!
Emek Partisi Derince İlçe Örgütü olarak, ilçemize akaryakıt tesislerinin kapasitesi arttırma hedefiyle yaptığı ve insan sağlığını tehdit eden projelerin ÇED sürecinin de takipçisi olacağız. Rant için değil, halkın sağlığı için birlikte mücadele edeceğiz."

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat