Özdilek

Güncel

Emek partisinden işten atılan işçilere destek ziyareti

Emek Partisi Kocaeli İl Örgütü ve Gebze İlçe Örgütü sendikalaştıkları için işten atılan Özer Elektrik işçilerinin direnişine destek ziyaretinde bulundu.

30 Temmuz 2020 Saat: 00:04
Emek partisinden işten atılan işçilere destek ziyareti
Emek partisinden işten atılan işçilere destek ziyareti

Emek partisinden işten atılan işçilere destek ziyareti

EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan öncülüğündeki heyeti işçiler sloganlarla karşıları. Ziyaret sırasında “Yaşasın işçilerin birliği” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Ziyarette konuşan EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, işçilerin sendikalaşma kararı aldıktan sonra patronların birliği bozmak için çeşitli yollara başvurmaya başladığına dikkat çekti. Bu tip taktiklerin diğer fabrikalarda da uygulandığını söyleyen Erkan, MT Reklam’daki sendikalaşma mücadelesinden örnek verdi:

“Sendikalaşma önündeki engellerin ne olduğu sorusunun yanıtı için herkesin MT Reklam’a dönüp bakması gerekiyor. Bu süreç 7 yıl önceye dayanıyor. Orada da işçi arkadaşlarımız düşük ücret ve ağır çalışma koşullarına karşı sendikaya üye oldu ve hemen ardından işten atmalar başladı. Orada esas mesele 2 ay içerisinde tamamlanması gereken yetki tespiti davasının 7 yıl gibi uzun bir süre devam etmesi.”

“PATRONLARIN GÖRÜNMEYEN ANAYASASI
UYGULANIYOR”

Türkiye’de sendikalaşma hakkının anayasal güvence altında olduğunu söyleyen Erkan, “Ancak bir de görünmeyen anayasa var. Kimin anayasası bu? Patronların anayasası, patronların hukuksuzluğun karşısında adım atmayan hükümetin anayasası... İşçinin sendikalaşma hakkına engel olan hiçbir patron yaptırımla karşılaşmıyor” dedi.

Özer Elektrik işçilerinin fabrikadan jandarma zoruyla çıkarılmasına da tepki gösteren Arzu Erkan, “Olması gerekenin patron hakkında işlem yapılması... Ama hakkını kullana işçi jandarma zoruyla karşılaşıyor” ifadelerini kullandı.

“ÇARKLAR SERMAYE İÇİN DÖNÜYOR”

Çarkların patronlar için döndüğünü ve bunun pandemi sürecinde net şekilde ortaya çıktığını söyleyen Erkan, işçilerin bayramı işsiz karşıladığına dikkat çekti.

“BAKTIK Kİ TEK TEK BİRŞEY YAPAMIYORUZ,
SENDİKALAŞALIM DEDİK”

Konuşma sırasında araya giren işçiler ise Özer Elektrik’in pandemi sürecinden etkilenmeyen nadir patronlardan olduğunu söyledi.Pandemi sürecinde mesai bile yaptıklarını söyleyen işçiler fazla mesailerinin elden yatırıldığını, çalışma koşullarına itiraz ettiklerinde ise işten atma tehdidiyle karşılaştıklarını anlattı.

Bireysel çıkışlarla sorunları çözemedikleri için sendikalaştıklarını söyleyen işçiler, fabrikada çoğunluğu sağladıktan sonra ise işten atıldıklarına dikkat çekti. İşçiler sendikalaşma mücadelesini kararlı şekilde sürdüreceklerini de dile getirdi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat