Özdilek

Siyaset

Emek Partisi İzmit İlçe Kongresini gerçekleştirdi

Kongresini gerçekleştiren Emek Partisi İzmit İlçe Örgütünde Dursun Deniz yeniden başkanlığa seçildi.

4 Ekim 2020 Saat: 23:01
Emek Partisi İzmit İlçe Kongresini gerçekleştirdi
Emek Partisi İzmit İlçe Kongresini gerçekleştirdi

Emek Partisi İzmit İlçe Kongresini gerçekleştirdi

Kongresini gerçekleştiren Emek Partisi İzmit İlçe Örgütünde Dursun Deniz yeniden başkanlığa seçildi. Kongrede konuşan Deniz, "Sömürünün ve baskının olmadığı bir toplumsal sistem kurmayı hedefliyoruz" dedi. 
Emek Partisi (EMEP) Kocaeli İl Örgütünde gerçekleşen kongre, pandemi şartlarına uygun bir şekilde gerçekleştirildi. Açılış ve saygı duruşunun ardından söz alan EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, dönemin dezavantajlarından bahsederek, "9. Genel Kongremizi; tek adam, tek parti iktidarının tüm demokratik şeyleri askıya aldığı bir koşulda gerçekleştiriyoruz. İktidar pandemiyi de kendine kalkan olarak kullanıyor. Biz 8. Kongre sürecimizi de OHAL döneminde gerçekleştirmiştik. Şimdi de içinde bulunduğumuz zaman çok normal bir zaman değil" dedi. 
"Daha adil bir yaşam mücadelesi veriyoruz"
Topyekün mücadele çağrılarını yineleyen Erkan, "HDP 31 Mart'ta 65 belediye kazanmıştı, şuan 6 HDP'li belediye kaldı. Seçimle alamadıklarını kayyum ile alıyor bu iktidar. Öte yandan kıdem tazminatı, İstanbul Sözleşmesi, siyasi partiler ve belediye kanunları, oda ve barolara dönük saldırılar ve AYM'nin yapısının tartıştırılması da dahil olmak üzere birçok konuda baskıyı arttırarak devam edecekler. Peki biz ne yapacağız? Bütün bunlar üzerinden saldırılara karşı topyekün mücadele çağrımızı bir kez daha ifade ederek, emekçileri hakları için mücadeleye çağıracağız. İşçiler, emekçiler Cumhur ve Millet İttifakı arasında tercih etmek zorunda değil, başka bir seçenek daha var, bir üçüncü yol mümkün. Bu üçüncü yol halk demokrasidir, demokratik halk iktidarıdır. Partimiz daha adil bir yaşam için bunun mücadelesini veriyor, vermeye de devam edecektir" ifadelerini kullandı. 
Ardından konuşan EMEP İzmit İlçe Başkanı Dursun Deniz ise, "Sömürünün ve baskının olmadığı bir toplumsal sistem kurmaya hedefliyoruz. Daha çok gerçekleri anlatarak, aydınlatma çalışmamızı sürdürerek bu hedefimizi sağlamamız gerekiyor" dedi. Konuşmaların ardından mali rapor ve karar önergelerin okunmasının ardından seçime gidildi. Yeni dönemde görev alacak yönetim Dursun Deniz'in başkanlığında oluşturuldu. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat