Özdilek

Ekonomi

Ekonomik kriz Darıca yarı maratonu erteletti

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, düzenlediği basın toplantısında ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlardan dolayı bu yıl yedincisini düzenleyecekleri Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nu ileri bir tarihe ertelediklerini

10 Eylül 2018 Saat: 13:44
Ekonomik kriz Darıca yarı maratonu erteletti
Ekonomik kriz Darıca yarı maratonu erteletti

Darıca Belediyesi Teras Cafe Restaurant’ta düzenlenen toplantıya bölge basını yoğun ilgi gösterirken, belediye başkan yardımcılarının da yer aldığı basın toplantısında konuşan Başkan Şükrü Karabacak, programlarına katılımlarından dolayı bütün basın mensuplarına teşekkür ederek ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu.

 

Ülkemiz birlik içinde bu günleri aşacaktır

 

Başkan Karabacak, “son zamanlarda ülkemizdeki ekonomik kriz inanıyoruz ki halkımızın da desteği ile en kısa zamanda aşılacaktır. Bizlerde yerel yönetimler olarak bu konuda adımlar atıyoruz. bizim önceliklerimiz var bundan dolayıdır ki bizim şu an önceliğimiz halkımızın genel ihtiyaçlarını karşılamak ve çözmek. Tasarruf tedbirleri çerçevesinde 14 Ekim 2018 tarihinde yapmayı planladığımız  Uluslararası Darıca Yarı Maratonu’nu ileri bir tarihe erteledik. Böyle bir ortamda sosyal ve kültürel etkinliklere bir süre ara vereceğiz. Bunun yanı sıra birim müdürlerimizin kendi istekleriyle kullandığı araçları garajlara çektik, kiralık olanları iade edeceğiz, Müdürlerimiz kendi imkanlarını seferber ediyor buradan da onlara teşekkür ediyorum. Belediye olarak harcamalarımızda da tasarrufa gidiyoruz. Özellikle bütün alımlarda yerli malı şartını getiriyoruz, ekonomimize ne kadar katkı sağlayabilirsek o kadar iyi bir iş yapmış oluruz. Bu tasarruflardan yüzde 30-35’lik katkı sağlayacağımıza inanıyorum.’’ dedi.

 

Semt konakları açılıyor

 

 

Belediye olarak halka verdikleri sözleri bir bir yerine getirmeye devam ettiklerini vurgulayan Başkan Karabacak, tamamlanan ve yakın bir tarihte tamamlanacak olan projeler hakkında bilgilendirme yaptı.

 

Başkan Karabacak, “yapımları tamamlanan ve yakında 3 ayrı noktada hizmete açacağımız Mahalle Konaklarımızın ilkini Bağlarbaşı Mahallesi’nde 17 Eylül 2018’de, ikincisini K.Karabekir Mahallesi’nde 24 Eylül’de ve üçüncüsünü de 01 Ekim 2018 tarihinde hizmete açacağız. Aynı şekilde restorasyonu tamamlanan ve Ak Partimizin seçim beyannamesinde yer alan Halk Kıraathanesi olarak hizmete açacağımız İskoliye Mektebi, Emek Mahallesi’nde 3500 m2 alanda yapımı devam eden ve iki ay içinde hizmete açacağımız Botanik Park, Sırasöğütler Mahallesinde 6.000 m 2 alanda yapımı devam eden ve yıl sonuna kadar tamamlayarak hizmete açacağımız Çocuk Trafik Eğitim Parkı, yine önümüzdeki yaz aylarında halkımızın hizmetine açacağımız Bayramoğlu Balyanoz Koyu Projesi ve son olarak geçtiğimiz haftalarda temellerini attığımız ve yıl sonuna kadar tamamlamayı planladığımız Kapalı Pazar Yeri’nde çalışmalar devam ediyor.  Seçim beyannamemizde halkımıza verdiğimiz sözlerin önemli bir bölümünü hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. “ dedi.

 

Başkan Karabacak konuşmasının ardından basın mensuplarının gündeme dair sorularını yanıtlayarak toplantıyı tamamladı.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat