Özdilek

Eğitim

Eğitim İş’ten üyelere seminer

Eğitim-İş Gebze Temsilciliği üyelerine yönelik bir seminer verdi.

3 Aralık 2016 Saat: 14:23
Eğitim İş’ten üyelere seminer
Eğitim İş’ten üyelere seminer

Eğitim-İş Gebze Temsilciliği üyelerine yönelik bir seminer verdi. Eğitim-İş Gebze Temsilciliğinde dün verilen seminere konuşmacı olarak Eğitim-İş Genel Özlük ve Hukuk ve TİS Sekreteri Maksut Balmut katıldı. Seminere Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, Eğitim-İş İstanbul 1 Nolu Başkanı Ali Saraç, Eğitim-İş Gebze Temsilcisi Bülent Metin, CHP Gebze Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Emin Akın, CHP Gebze Emek Bürosu Başkanı İsmet Güven ve üyeleri, Gebze Berberler Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Kenan Çelik ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.

HUKUKSUZLUK DİZBOYU

Seminer öncesi bir konuşma yapan Eğitim-İş Gebze Temsilcisi Bülent Metin, “Adana’da acı bir olay yaşadık. Türkiye’nin gericiliğe ne kadar teslim edildiğini gördük. Cumhuriyetin aydın öğretmenlerinin kamu kurulularının terk ettiği alanları cemaatler devlet destekli bit şekilde dolduruyorlar. Gün geçmiyor ki buralarda da bir feryat figan olmasın. Umarız bir daha böyle bir olay yaşamayız.” dedi.

Bülent Metin’in konuşmasının ardından Eğitim-İş Kocaeli Şube Başkanı Bilal Şener, “Ülkemizde hukuksuzluk diz boyu. Her şeye rağmen hukuk olmalıdır ve hukuka başvurmalıyız. Kanun devleti ile hukuk devleti arasında bir fark vardır. Şuanda bir kanun devleti var. Ancak hukuk devleti yok.

ORMAN KANUNU VAR

 

Halkın yararına olmayan yasalar çıkarılıyor. Günümüzde de devlet memurları fütursuzca kanun hükmünde kararname ile işten atılıyor. Hukuki değil orman kanunu gibi bir şey. Ben yaparım oldu mantığıyla yapılan bir durum. Tamamen orman kanunu biçimde ne 657 ne de başka yasaya uyulmuyor.” Dedi. Konuşmaların ardından Eğitim-İş Genel Özlük ve Hukuk ve TİS Sekreteri Maksut Balmut, ‘Öğretmenlerin Özlük ve Hukuk Sorunları, OHAL’de Genel Sorunlarımız ve Çözümler, Yerelde Yaşadığımız Sorunlar’ konularında katılımcılara bilgi verdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat