Özdilek

Turizm

Dünyanın Yeni Sağlık Trendi Orman Banyosu

Dünyanın Yeni Sağlık Trendi Orman Banyosu, Türkiye’de İlk Kez Ng Sapanca’da

11 Aralık 2017 Saat: 20:58
Dünyanın Yeni Sağlık Trendi Orman Banyosu
Dünyanın Yeni Sağlık Trendi Orman Banyosu

Ödüllü Spa’sı, yemyeşil doğası ve insana huzur veren atmosferiyle NG Sapanca, wellness sektörünün yükselen yıldızı durumunda olan, “Forest Bathing – Orman Banyosu” konseptini Türkiye’ye getirerek konuklarıyla buluşturuyor.

 

World Luxury Awards tarafından verilen “En Lüks Resort Spa” ve “En Lüks Doğa Oteli”  ödüllerinin 2015, 2016 ve 2017 yıllarında sahibi olan NG Sapanca, Japonya’da doğan ve Japonca’da Shin-rin Yoku olarak geçen Türkçe’ye ise “Doğayı içine çekmek” olarak çevrilen akımın Türkiye’de öncülüğünü yapıyor.

 

Orman Banyosu’nun içeriğinde tüm duyular açık olarak; doğada sessizce yürümek,  sesleri, kokuları, renkleri hissetmek, kısaca doğayı solumak bulunuyor.

 

     “Duyularınızı uyandırın, zihninizi rahat bırakın” mottosunun geçerli olduğu konseptin aynı zamanda medikal bir eylem olduğu doktorlar ve uzmanlar tarafından da kanıtlanmış durumda. Uzun yıllar süren araştırmalar sonucu Japon Sağlık Bakanlığı 1982 yılında shinrin-yoku terapisinin tıp literatürü içinde değerlendirilmesini sağladı. Bu araştırmalarda şehirde ya da spor salonlarında yapılan yürüyüşlere karşılık, doğada yapılan yürüyüşlerin bağışıklık sistemindeki faydalı hücreleri güçlendirdiği, tansiyonu dengelediği, çarpıntıya iyi geldiği, kortizol seviyesini düşürdüğü, sinir sistemini rahatlattığı, uykusuzluğa, stres ve depresyona iyi geldiği görüldü. Shinrin-yoku’nun olumlu psikolojik etkisinin yanı sıra, ağaçların ürettiği fitosit isimli madde fizyolojik olarak sağlığa iyi geliyor.

 

 Bu trend Japonya, Kore, Tayvan, Çin ve ormanlık alanların çok olduğu Kuzey Avrupa’daki kaplıca ve spa’larda yayılıyor. “Forest Therapy Center”lar açılıyor. Doğanın insan bedeni ve beynine faydalı benzersiz bir ilaç etkisi yarattığı belirtiliyor.

 

NG Sapanca’da orman içerisindeki benzersiz konumu ile tüm dünyada yıldızı parlayan Forest Bathing’i misafirleriyle buluşturarak onların daha huzurlu ve sağlıklı bir şekilde evlerine dönmelerini sağlıyor.

NG Hotels hakkında:

Türk turizmine yepyeni bir hizmet yaklaşımı kazandırmak amacıyla 2012 yılında NG Hotels markasıyla çalışmalarını sürdürmeye başlayan grubun ilk 5 yıldızlı oteli 2008 yılında Sapanca’da açılan NG Sapanca Wellness & Convention’dır. Otel, 287 odası ile niş bir sektör olan wellness/spa alanında hizmet vermektedir. NG Sapanca ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok ödüle sahiptir. Ödüllerinden bazıları; Otel Puan En İyi İstanbul Yakın Çevre Oteli (2011), ACE of M.I.C.E. Ödülleri “Marmara Bölgesi’nin En İyi Toplantı Oteli” (2012), Capital ve Ekonomist Dergileri Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları – En İyi Doğa Turizmi Yatırımı (2013,  Skalite En İyi SPA Oteli (2012 ve 2013, QM En İyi Yönetilen SPA Oteli (2013 - 2014 ve 2015), World Luxury Spa Awards’ da; En Lüks Resort SPA ödülü (2015, 2016 ve 2017), Dünyanın En Lüks Doğa Oteli ödülü (2016-2017), Gold Greening Hotels ödülü (2017), En Lüks SPA ödülü (2017).

Zincirin ikinci halkası olan NG Afyon Wellness & Convention 2012 yılı Haziran ayında hizmete girdi. Kısa zamanda başarıya ulaşan NG Afyon, misafirlerine yaşattığı lüks termal deneyimi ile rakiplerindan sıyrılmaktadır. Otel, 428 odaya sahiptir. NG Afyon da kuruluşundan bugüne farklı kurum ve kuruluşlar tarafından pek çok ödüle layık görülmektedir. Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması’nda En İyi Sağlık Turizmi İşletmesi (2012), Afyonkarahisar Belediyesi-2013 Çevreye Saygılı İşletme Ödülü, Tripadvisor Mükemmelik Sertifikası (2014), Skalite- En İyi Spa Oteli (2014), OtelPuan Ödüllerinde; En İyi Termal Tesis (2015), Gold Greening Hotel (2017), World Luxury Spa Awards’da; Avrupa’nın En Lüks

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat