Özdilek

Sağlık

Dünya Karaciğer Nakli Kongresi Türkiye’de yapılacak

Bu yıl Kanada‘da gerçekleştirilen Dünya Karaciğer Nakli Kongresi‘nde; 2020’deki bilimsel toplantının Türkiye’de yapılmasına karar verildi.

7 Haziran 2019 Saat: 00:50
Dünya Karaciğer Nakli Kongresi Türkiye’de yapılacak
Dünya Karaciğer Nakli Kongresi Türkiye’de yapılacak

Dünya Karaciğer Nakli Kongresi Türkiye’de yapılacak

Bu yıl Kanada‘da gerçekleştirilen Dünya Karaciğer Nakli Kongresi‘nde; 2020’deki bilimsel toplantının Türkiye’de yapılmasına karar verildi. detaylar haberimizde…

Bu yıl Kanada’da gerçekleştirilen Dünya Karaciğer Nakli Kongresi’nde, gelecek yılki bilimsel toplantının Türkiye’de yapılmasına karar verildi.

Türkiye, 2020’de İstanbul’da yapılacak Dünya Karaciğer Nakli Kongresi’nde; alanda profesyonellerin bir arada olduğu dünya genelinden yaklaşık 3 bin bilim insanını ağırlayacak.

Prof. Dr. Yaman Tokat…

Türk Karaciğer Nakli Derneği (KND) Başkanı Prof. Dr. Yaman Tokat, Türkiye Organ Nakli Vakfı (TONV)tarafından koordine edilen Uluslararası Organ Nakli Ağı projesi çerçevesinde paydaş kuruluş olan KND’nin Ticaret Bakanlığı’ndan sağladığı destekle Kanada’nın Toronto şehrine gerçekleştirdikleri çalışma ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin canlı vericiden karaciğer naklinde dünyada Güney Kore ve Hindistan ile başı çektiğini belirten Tokat, mayıs ayında 25 kişilik heyetle Toronto’ya gittiklerini söyledi.

Heyet olarak Toronto Üniversitesi Hastanesinde organ nakli ve araştırma merkezini ziyaret ederek Kanadalı uzmanlarla bilgi değişimi ve tecrübe paylaşımında bulunduklarını anlatan Tokat, aynı zamanda iyi uygulama örneklerini görme fırsatını yakaladıklarını dile getirdi.

Prof. Dr. Tokat, “Kanadalı organ nakli uzmanları özellikle canlı vericiden böbrek nakli ve karaciğer nakli konularında Türk uzmanların deneyimlerini dinleme fırsatı buldu” dedi.

Toronto’da yapılan Dünya Karaciğer Nakli Kongresi’nde Türk heyetinin de yer aldığını belirten Tokat,burada Türk bilim insanlarının organ nakli deneyimlerini dünyanın değişik ülkelerinden gelen uzmanlarla paylaştığını söyledi.

Tecrübe paylaşımına karar verildi…

Ayrıca Dünya Karaciğer Nakli Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olarak, Güney Kore ve Hindistan’dan karaciğer nakli alanında yer alan isimlerin katılımı ile yapılan yuvarlak masa toplantısına da katıldığını aktaran Tokat, her 3 ülkede eş zamanlı canlı karaciğer vericileri için laparoskopik ve robotik cerrahi yöntemlerin başlatılmasına ve bu alanda tecrübe paylaşımına karar verildiğini bildirdi.

Tokat, kongrede Türkiye için önemli bir karar alındığının altını çizerek şunları kaydetti:

2020 yılı Dünya Karaciğer Nakli Kongresi’nin İstanbul’da yapılmasına karar verildi. Bu, ülkemizin tanıtımı açısından, Türk sağlık sisteminde özellikli hizmetlerin geldiği noktanın görülmesi, uluslararası lobi ve yumuşak güç niteliğindeki çalışmaların değerinin görülmesi açısından öneme sahip. Kongre için İstanbul’a tüm dünyadan 3 bin civarında bilim insanı ve aileleri ile birlikte yaklaşık 5 bin yabancıgelecek.”

“Sağlıkta rekabet avantajımızın güçlendirilmesine katkı sağlayacak”

TONV Başkanı Eyüp Kahveci de; “Türkiye’nin organ naklindeki yüksek deneyimi uluslararası alanda sağlık diplomasisi yoluyla resmi ve sivil kurum ve kuruluşlar arasında güçlü iş birliği ağlarının kurulmasına, ülkemizdeki sağlık sisteminin ve sağlık hizmetlerinin tanınmasına, bilgi değişimi ve tecrübe paylaşımı ile profesyoneller arasında iyi ilişkilerin oluşturulmasına, sağlıkta rekabet avantajımızın güçlendirilmesine katkı sağlamakta” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat