Özdilek

Siyaset

DSP ‘li Ziya Topal projelerini anlattı

DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ziya Topal düzenlenen programda projelerini anlattı.

13 Mart 2019 Saat: 21:01
DSP ‘li Ziya Topal projelerini anlattı
DSP ‘li Ziya Topal projelerini anlattı

DSP ‘li Ziya Topal projelerini anlattı

DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ziya Topal düzenlenen programda projelerini anlattı.

Demokratik Sol Parti(DSP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ziya Topal, Kandıra Çadır Restoran’da düzenlenen programda projelerini anlattı. Programda Topal’ın yanı sıra DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, DSP İzmit İlçe Belediye Başkan Adayı Hülya Yıldırım, Kartepe Belediye Başkan Adayı Temel Ofluoğlu, Kandıra Belediye Başkan Adayı İdris Demir, Derince Belediye Başkan Adayı Kenan Baş, Başiskele Belediye Başkan Adayı Mahir Tanta ve meclis üyesi adayları katılım gösterdi.

Köylerde üretim kooperatifleri

Programda konuşan DSP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ziya Topal, “12 ilçeye ortalama 30 tane okul yapılacak bir parayı biz faiz olarak ödüyoruz. Eğer biz bütçemize göre hareket etmezsek, belediyelerimiz faizler altında ezilecektir. Zaten son 2-3 aydır faizle para alarak çalışanlarının maaşını öder durumdadır. Böyle devam ederse 1 buçuk yıl sonra hiçbir belediye maaş ödeyemeyecektir. Bu anlamda öncelikle amacımız üretmektir. Bunun için ilk projemiz, tarımsal alanda kalan mahallelerin köy statüsüne kavuşturularak, köylerde üretim kooperatifleri kurulmasıdır” ifadelerini kullandı.

Her ilçede ulaşım çalıştayı

Sözlerini sürdüren Topal, “Söylediğimiz projeler Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği faizlerin yüzde 20’siyle yapılabilir. Bütün ilçelerimizde trafik sorunu bulunmaktadır. Trafik sorunun ışıklarla çözmeye çalışmak akılcı değildir. Biz geldiğimizde 12 ilçenin tamamında ulaşım kurultayı yapacağız. Bunu kendi kendimize değil meslek odaları ve STK’lar ile birlikte çalışarak yapacağız. Tüm ilçeler için ulaşım çalıştayı yapılarak trafik sorununa akılcı çözümler üretilecek, şehrin en büyük sorunlarından olan trafik ancak böyle çözülebilir” dedi.

Depremle ilgili bir çalışma yapılmadı

“Bilindiği üzere 1999 depremini hep beraber yaşadık” diyen Topal, “Biz mühendisler olarak şunu söyleriz. Bina insanları öldürmez. Kötü bina insanları öldürür. Peki, o yıldan bu yıla deprem ile ilgili hangi çalışma yapıldı merak ediyoruz. Artık uyanmak zorundayız. Ülkemizin kurumlarının artık bir şekilde çalışmaya başlaması gerekiyor. 20 yıldır deprem ile ilgili hiç çalışma yapılmamış sadece gösteriş yapılmıştır. Bu açıdan bölgenin deprem gerçeğini unutmadan gerekli çalışmalar yapılacaktır” diye konuştu.

Şirketler halkın denetimine açılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde 6-7 şirket var ve bu şirketlerin çoğunun ne iş yaptığını kimse bilmiyor” diyen Topal, “Bunların şeffaflık kapsamında halka açılması gerekiyor. Biz Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketleri halkın denetimine açacağız. Ben gece 11’den sonra sohbet ettiğim temizlik işçisi arkadaşlardan öğrendiğim bilgilere baktığımda, taşereona verilen para ve işçiye verilen para arasındaki uçurumları görmekteyim. Böyle insan ticareti olmaz. Emekçi kardeşlerimizin hakkını korumak ilk görevimiz olmalıdır” sözlerini kullandı.

Öğrencilere ücretsiz taşıma yapılacak

Topal sözlerinin devamında, “Öğrencilerin evden okula ve okuldan eve ulaşımlarını ücretsiz taşıyacağız. Bunun yaklaşık maliyeti 20 milyon TL’dir. Bu para hangi programlarda harcanmıyor ki? 65 yaş üzerini ücretsiz taşıyabiliyorsak, öğrencileri neden ücretsiz taşımayalım? Bunun yanında gençler için doğayı ve hayvanları sevme projesi kapsamında çalışmalar başlatılacak, spor aktiviteleri desteklenecek, bu anlamda tesisler kurulacaktır. Bölgemizdeki iş imkanlarına göre gençlere eğitimler verilip iş olanakları sağlanacaktır” şeklinde konuştu

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat