Özdilek

Kültür/Sanat

Dostluğun Öyküsü Bremen Mızıkacıları Özdilek’ te idi

Kartepe 'nin ilk alışveriş merkezi Özdilek Alışveriş Merkezi, çocuklara özel etkinlikleriyle hayal dünyalarını zenginleştirmeye devam ediyor

4 Ocak 2016 Saat: 10:22
Dostluğun Öyküsü Bremen Mızıkacıları Özdilek’ te idi
Dostluğun Öyküsü Bremen Mızıkacıları Özdilek’ te idi

Özdilek Alışveriş Merkezi, her Hafta sonu  14:00 ile 17:00 saatleri itibari ile Çocuk Sahnesi'nde tiyatro oyunlarını ücretsiz olarak tüm misafirlere sunuyor. Ana teması; insanlar birbirlerinden ne kadar farklı özelliklere sahip olurlarsa olsunlar dost olabilirler diyen dünyaca ünlü müzikal Bremen Mızıkacıları, gerçek arkadaşlık ve sevginin paylaşma ile mümkün olduğunu çocuklara anlatıyor.

Dostluğun öyküsü olan Bremen Mızıkacıları, hiçbir karşılık beklemeden yapılan fedakarlığı sahneye koyuyor. Öykü çocuklara, paylaşımın, sevginin, gerçek arkadaşlığın değerini anlatılırken; çalışmanın, emeğin, üretmenin ve birlik olmanın önemi vurgulanıyor. İçinde günlük hayatla ilgili pek çok mesajın yer aldığı oyun, sanatın ve tiyatronun gelecekte de var olmasının, bu günün küçüklerinden geçtiğinin altını çiziyor. Grimm kardeşlerin yazdığı masallardanFabl üslubunda yazılmıştır. Sahiplerinin kendilerine olan kötü tutumundan dolayı evden kaçan bir eşek, bir köpek, bir kedi ve bir horozun Bremen'e gidip orada müzisyenlik yapma düşleri ana temadır. Yola çıkarak iyi arkadaş olurlar. bir kız ve annenin evine giren hırsızlar girdiği bir evin önünde dururken bir canavar siluetini andırmaları (eşek üstünde köpek, onun üstünde kedi, onun üstünde de horoz) ve hepsinin bağırması sonucu ortaya çıkan kakofoni hırsızları korkutur. Bu canavar siluetinden korkan hırsızlar bir daha asla geri dönmezler. Dört kafadar da bu evde yaşarlar.

Miniklerin eğlenceli, konforlu ve renkli saatler geçirmesini amaçlayan Özdilek Alışveriş Merkezi, sahne önünü 250 adet küçük ve her biri farklı renkte sandalye ile dekore ediyor. Özdilek Alışveriş Merkezi 'da ayrıca gelişmiş ses ve dekor teknolojileri kullanılıyor. Önümüzdeki hafta sonu Özdilek Alışveriş Merkezinde çocukları Yetenek sizsiniz finalisti Salih Gökay tarafından Sihirbaz shov bekliyor.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat