Özdilek

Turizm

Doğu Marmara Turizmine 43 Milyar Dolarlık Ziyaret

MARKA Orta Doğu’ya yönelik olarak bölgenin önde gelen seyahat acentelerine bölge turistik destinasyonları ve yeni tesis altyapısını tanıtmayı amaçlayan II. Doğu Marmara Fam-Trip etkinliği tamamlandı.

18 Mayıs 2016 Saat: 01:16
Doğu Marmara Turizmine 43 Milyar Dolarlık Ziyaret
Doğu Marmara Turizmine 43 Milyar Dolarlık Ziyaret

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) koordinasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türk Hava Yolları’nın işbirliği ve sponsorluğunda; Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri işbirliği ve Mercan Turizm desteği ile gerçekleştirilen etkinliğe toplam turizm harcamaları 43 milyar doları geçen; Bahreyn (Bahreyn), Doha (Katar), Abu Dabi ve Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri) ile Cidde, Dammam, Yanbu,  Medine ve Riyad’dan (Suudi Arabistan) 34 turizm profesyoneli katılım sağlayarak Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova’da bulunan; Sapanca, Abant, Aladağ Yaylaları, Gölcük, Topuk Yaylası, Akçakoca, Adapazarı (Orman Park, Sakarya Park), Maşukiye, İzmit (Saat Kulesi, Sekapark, Av Köşkü), Termal, Sudüşen Şelalesi, Atatürk Arberetumu, Yuvacık, Garden A.Ş. ziyareti ve Kağıt Müzesi gibi turistik destinasyonları ve tesisleri inceleme imkânı buldu. Ayrıca etkinliğin son günü bölgemizdeki otel ve turizm acenteleri ile Orta Doğu’dan gelen turizm profesyonellerini bir araya getirerek işletmeler arası bir sektör toplantısı (B2B) gerçekleştirildi. Ayrıca bölgedeki otel ve yerel yönetimlerin masraflara ortak olarak maliyeti paylaşmaları işbirliği için örnek oluşturdu.

500 Bin Yabancı Turist ve 2,1 Ortalama Kalış Süresi

MARKA tarafından kurulduğu 2009 yılından itibaren turizm ve bölge tanıtım çalışmaları, Bölge Planı ve Bölge Planı ile ilgili alt strateji belgelerince belirlenen amaçlara yönelik olarak düzenlenmektedir. Bölge Planı’nda 2023 için hedef konulan 500 bin yabancı turist ve 2,1 ortalama kalış süresine ulaşmada belirlenen adımlar uygulanmaktadır. Bu kapsamda önemli bir organizasyon becerisi gerektiren ve somut sonuçlar üreten Fam-Trip etkinliklerinin ilki 2012 yılında Doğu Marmara ölçeğinde yine bölgemizin hedef pazarı olan Orta Doğu’ya yönelik olarak başarıyla gerçekleştirilmişti.

2016 yılında ikinci kez yapılan Fam-Trip etkinliği ile Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonları arasında olmayı hedefleyen Doğu Marmara Bölgesi’nin her geçen gün nitelik ve nicelik yönünden gelişen turizm kapasitesi tanıtıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat