Özdilek

Güncel

Doğu Marmara Tarım Fuarı başlıyor

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenecek olan ve tarımla ilgili tüm sektörlerin katılacağı Doğu Marmara Tarım Fuarı, 11 Nisan Çarşamba günü başlıyor

9 Nisan 2018 Saat: 19:05
Doğu Marmara Tarım Fuarı başlıyor
Doğu Marmara Tarım Fuarı başlıyor

Öncülüğünü Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı, Kocaeli Sanayi Odası ve TÜYAP’ın destekleriyle gerçekleştirilen Doğu Marmara Tarım Fuarı başlıyor. Tarım Fuarı’nda yem bitkisi tohumu, yem katkı maddesi ve Kandıra Karpuzu tohumu gibi, birçok ücretsiz destekleme ve yüzde 50 hibeli gibi birçok proje gerçekleştirilecek. Fuar kapsamında 100’e yakın firma, 200 ayrı marka ile stant açarak, misafirlerini ağırlayacak. Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde 11 Nisan Çarşamba günü başlayacak olan fuar, bugüne kadar yapılanların aksine tarımla ilgili tüm sektörleri içerisinde barındıracak.        

 

11 Nisan’da tarım fuarı başlıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde gerçekleştirilecek olan Tarım Fuarı, resmi açılış ve tohum dağıtım töreni ile 11 Nisan Çarşamba günü saat 12.00’da başlıyor. Kocaeli Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan fuar her gün 10.00-19.00 saatleri arasında açık olacak. Firmaların yanı sıra çevre illerden tarım ve hayvancılık ile ilgili birlik, kooperatif ve dernekler de fuarda stant açacak. Ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çevre illerden gelen yöneticileri fuar kapsamında misafir edecek. Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’nın öncülük ettiği fuara, Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi ve Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanlıkları da destek veriyor.

 

Tarım sektörünü bir araya getiren fuar

Türkiye genelinde tarımla ilgili sadece belirli alanlarda fuarlar düzenleniyor. Kocaeli’nde başlayacak olan Doğu Marmara Tarım Fuarı ise sera, sulama, ısıtma, ilaç, gübre, bilgisayarlı kontrol sistemleri, tohum, yem, fide, peyzaj gibi tarımla ilgili tüm sektörlerin yer alması özelliğiyle öne çıkıyor. Bu doğrultuda Fuara katılan çiftçi, üretici, mühendis, sektör girişimcileri, araştırma enstitüleri, ilgili kuruluşlar ve vatandaşlar, tarımla ilgili tüm sektörlere ait ürün örneklerinin hepsini bir arada tanıma fırsatı yakalayacak.   

 

 

Fuar’da çiftçilere yem ve tohum desteği

Büyükşehir Belediyesi, ulaşım, eğitim, kültür, sosyal ve diğer alanlar da olduğu kadar Kocaeli çiftçisini de destekleyen projeler gerçekleştiriyor. Fuarda yem tohumu destek projesi kapsamında, bin 30 çiftçiye çoğunluğu dane, silajlık mısır, inokulant (silaj yapım malzemesi) ve süt otu desteği verilecek. Hayvancılıkta döl tutmayı, et ve süt verimini arttıran ve hastalıklardan korunmayı sağlayan yem katkı maddesi ilk defa çiftçilerin kullanımına sunulacak. Yem katkı maddesi büyükbaş ve küçükbaş premiksi olarak formüle edilip, yaklaşık 100 çiftçimize ar-ge kapsamında yüzde 50 hibeli destekleme yapılacak.   

 

Fuarda, kandıra karpuzu için tohum dağıtımı

Tat aroması ve su oranıyla ünlü Kandıra Karpuzu Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği ürünler arasında yer alıyor. 11 Nisan Çarşamba günü başlayacak olan Fuarda, Kandıra Karpuzu yetiştirmeyi arttırmaya yönelik projeyle 100 üreticiye yüzde 50 hibeyle yüksek verimli karpuz tohumu desteklemesi yapılacak. Karpuz tohumu desteğiyle üretimin arttırılması hedefleniyor.

 

Büyükşehir tarımı destekliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde ziraat mühendisleri ve veteriner hekimler ile çiftçilere, tarım danışmanlığı desteği yürütüyor. 2010 yılından bu yana tarım ve hayvancılık ile ilgili, çiftçilerden gelen talepler ve üretimde yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik projeler uygulanıyor. Bu kapsamda yaklaşık 9 bine yakın çiftçiye yüzde 50 hibeli üretim materyali ve tarım danışmanlık destekleriyle modern tekniklerin yerinde öğretilmesi, eğitim çalışmaları yapılıyor. Ayrıca her yıl sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde, yem bitkisi tohumu desteklemesi yapılıyor. Bugüne kadar çiftçilere, 3 bin 100 ton yem bitkisi tohumu desteği verildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat