Özdilek

Siyaset

Doğan, CHP’lere kentsel dönüşümü anlattı

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, CHP’lilere Cedit Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

23 Mart 2018 Saat: 17:20
Doğan, CHP’lere kentsel dönüşümü anlattı
Doğan, CHP’lere kentsel dönüşümü anlattı

İzmit Belediyesi’ndeki Kentsel Dönüşüm Ofisi’ndeki bilgilendirme toplantısına CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya,  aralarında mimarlarında bulunduğu yönetim kurulu üyeleriyle CHP’li belediye meclis üyeleri katıldı. Bilgilendirmede İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Pala ve teknik ekip de hazır bulundu.

 

Model olacak

 Cedit Mahallesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışması kapsamında  proje ve uzlaşma görüşme detaylarının anlatıldığı buluşmada, vatandaşların ofise gelişleriyle başlayan ve  imzayla sonuçlanan süreçle ilgili akış  hakkında bilgi verildi. Cedit’teki kentsel dönüşüm projesinin Türkiye’ye örnek olacağını belirten Başkan Doğan “  projeyle  ilgili  hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerimiz başladı.  İlk günden itibaren bu dönüşüm projesinin tüm Türkiye’ye model olacağını söylüyoruz.

 

Şeffaf bir şekilde anlattık

 Proje ile imar emsali düşürülüyor ve dönüşümde belediye olarak üzerine para ilave ediyoruz. Bunun anlamı da; bu dönüşümle kazanan tamamen vatandaşımız ve şehir olacağı demektir. Cedit’te yeşil alanın arttığı, içerisinde sosyal tesislerin olduğu, vatandaşın kendi oturduğu yerde yeni evine kavuştuğu bir dönüşüm olacak.  CHP ilçe başkanına, yönetimine ve meclis üyelerine,  bir vatandaşımızla görüşme sürecinin hangi aşamalardan oluştuğunu, görüşmelerde hangi kriterler kullanıldığı, vatandaşımıza nasıl bir seçenek yolu sunulduğu şeffaf bir şekilde anlatıldı.  Projenin içeriğini, maliyetlerini, değerini, zorluklarını avantajlarını tek tek örnekleriyle kendilerine anlatmaya çalıştık.

 

Örnek olacak, herkes dönüşüm isteyecek

 Kentsel dönüşüm projesindeki gayemiz,  olası bir deprem felaketinde  riskli bölge olan bu mahallemizde can kayıplarının yaşanmaması için  bir an önce çağdaş, depreme  dayanıklı, sosyal donatı alanları olan bir yaşam alanı sağlamaktır.  Bu proje, yerinde dönüşüm özelliği taşıyan, tamamen vatandaşımızın kazancının hedeflendiği bir çalışmadır. İzmit’te yapacağımız ve Türkiye’ye model olacak çalışma ile diğer  şehirlerdeki dönüşüm süreci de hızlanacak ve vatandaşlar dönüşümü  kendileri isteyecek ve sahiplenecektir.  Hak sahipleriyle görüşmelerimiz son derece verimli geçiyor ve bir çoğu da ilk görüşmede imza ile sonuçlanıyor. Şimdiye kadar da projenin her aşaması hakkında bilgilendirmede bulunduğumuz CHP’liler son sunumumuzdan da son derece memnun kaldıklarını belirttiler ”dedi.

 

Mennun kaldılar

 Cedit kentsel dönüşümüyle ilgili  bilgilendirme toplantısı için İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür eden CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya da “   vatandaşlarımızın hayat kalitelerini arttıran ve şehrimize değer katan projeyle ilgili detaylı bilgi aldık.   Projenin yerinde dönüşüm özelliği bizim için çok önemli. İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilen bu projenin Türkiye’ye örnek olacağına inanıyor ve bu dönüşüm çalışmasının  şehrin diğer mahallerinde de uygulanmasını  istiyoruz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat