Özdilek

Sağlık

Diyabet gününde, diyabet anlatıldı

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve uygulama hastanesi 14 Kasım dünya diyabet günü nedeniyle diyabet hastalarına , hasta yakınlarına hastane çalışanlarına diyabetten nasıl korunuruz, anlatıldı.

14 Kasım 2018 Saat: 15:53
Diyabet gününde, diyabet anlatıldı
Diyabet gününde, diyabet anlatıldı

Prof .Dr .Berrin Çetinarslan konuşmasında 14 Kasım Dünya Diyabet Günü her yıl diyabetle ilgili bir temanın altı çizilerek ,2018 yılı için ‘’Aile ve Diyabet’’teması ele alınıyor.Bunu vurgulamak amacıyla 2018 Dünya diyabet günü için ‘’Diyabet Her aileyi ilgilendirir’’ sloganı seçilmiştir.Diyabetin aileye etkisini vurgulamak,Diyabetin önlenmesi,Diyabetin Yönetiminde ailenin rolünü artırmak hakkında önemli bilgiler verildi.IDF  tarafından verilen bilgiye göre her 6 saniyede bir kişi diyabet nedeni ile hayatını kaybetmektedir.542.000 çocuk tip 1 diyabetlidir  dedi .

Uz.dr. Emre Gezer hastaların diyabeti kabul etmesiyle ilgili sorunlar yaşandığını tedaviye geç başlanması nın sıklıkla görüldüğünü belirtti.Hastalarımız bu hastalıkla arkadaş olarak yaşamasını öğrenmeli  hastalarımıza sadece verilen doğru ilaç ve tedaviyi kullanmaları gereklidir dedi diyabet hastalarından çok fazla oranda farklı aslında kendilerine uymayan kendi doktorları tarafından verilmeyen  tedaviler kullanıldığına rastlandığını belirtti.

Diyetisyen Uğur Öğüt hastaların kendilerine sadık kalmalarını verilen öğünlerin  ve kalorilerinin gerçekten uygulanarak yapılması gerektiğini belirtti.Kaçamak yenilen gıdaların diyabeti daha fazla tetikliyerek aşılması zor durumlara sokacağını söyledi.

Diyabet Hemşiresi Yeliz Demirhan ise hastalarımızın verilen egzersizleri yapmalarını rutin kontrollerini takip etmelerini kontrollere uyarak hastaneye gelmelerini belirtti.Diyabet hastalarının diyabet teşisinin koyulduğu tarihi mutlaka yazmaları gerektiğini belirtti.

Prof .Dr. Zeynep Cantürk  Hastalarımızın stresten uzak durmasını hasta yakınlarının onlara destek olarak diyetlerine ve tedavilere doğru uymalarının  önemini vurguladı.Diyabette risk faktörleri  hareketsiz yaşam tarzı,sağlıklı beslenme,şişmanlik,genetik yatkınlık  olduğunu bir kez daha belirtti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat