Özdilek

Siyaset

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB'den ortak 1 Mayış Çağrısı

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB Kocaeli İl Örgütleri olara 1 Mayıs etkinliği içi basın duyurusu yayınladılar

16 Nisan 2022 Saat: 11:53
DİSK, KESK, TTB ve TMMOBden ortak 1 Mayış Çağrısı
DİSK, KESK, TTB ve TMMOB'den ortak 1 Mayış Çağrısı

DİSK, KESK, TTB ve TMMOB'den ortak 1 Mayış Çağrısı

Basın açıklama  metni şöyle

Bizler DİSK-KESK-TMMOB-TTB Kocaeli örgütleri olarak; 2022 yılı 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma günü kapsamında, İzmit Kaymakamlığına yapmış olduğumuz yazılı başvuru ve İlçe Kaymakamı Sn. Yusuf Ziya Çelikkaya yapmış olduğumuz görüşmede, öncelikle “İzmit Kent Meydanı” ve ikincil olarak “Anıtpark Meydanı” alanlarını talep etmiş bulunmaktayız.

 

Önemli bir hazırlık gerektiren bu etkinlik için henüz Kamu İdaresince tarafımıza bir dönüş yapılmadığından, bu konudaki kararlılığımızı ve talebimizi buradan Kocaeli kamuoyuna tekrar ifade ediyoruz. Alan talebimiz, acilen cevap bulmalıdır.

 

Emek kenti Kocaeli’mizde yıllardır, işçi, memur, köylü alın teri ile geçinen tüm kesimlerin sorunlarını ve buna bağlı taleplerini 1 Mayıs alanlarımızda dile getirdik ve bu kentte önemli bir geleneğin de oluşmasını sağladık. On binleri, yüz binleri bir araya getirdik.

 

Biliyoruz ki, fabrikalarda, tarlalarda, işyerlerinde çalışan üreten biziz ve bunun karşılığı olan ekonomik, özlük ve demokratik haklarımızı dile getireceğimiz en önemli gün;  kuşkusuz 1 Mayıs’tır.

 

Sömürüsüz, barışçıl, müreffeh ve daha demokratik bir Türkiye için bugünden tüm halkımızı 1 Mayıs alanımıza davet ediyor, taleplerimizi ortaklaştırarak coşku dolu bir emek bayramını birlikte kutlamaya davet ediyoruz.

           

                   

Vedat KÜÇÜK

(Disk Bölg. Tems.)

Murat KÜREKÇİ (TMMOB Kocaeli İKK Sekrt.)

Erdal KARAKUŞ (Kesk Dönem Sözc.)

  1. 8Kocaeli Tabip Odası Bşk.)

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat