Özdilek

Sağlık

Diş Hekimliği Fakültesi önlük giyme töreni

“Ağız ve Diş Sağlığı” haftası kapsamında düzenlenen “Önlük Giyme Töreni” Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

28 Kasım 2016 Saat: 11:20
Diş Hekimliği Fakültesi önlük giyme töreni
Diş Hekimliği Fakültesi önlük giyme töreni

Kocaeli Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından “Ağız ve Diş Sağlığı” haftası kapsamında düzenlenen “Önlük Giyme Töreni” Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ve eşinin teşrifleriyle gerçekleştirilen törene Rektör yardımcıları Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Prof. Dr. Bekir Çakır ve Prof. Dr. Ahmet Küçük, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhya Karaman, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Diş Hekimliği Fakültesi üçüncü sınıf öğrencilerinin kliniğe adım atmaları sebebiyle düzenlenen önlük giyme töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, “Diş Hekimliği Fakültesi, gerek akademik gerekse Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavı (DUS)’nda gösterdiği başarılarla Türkiye’de örnek bir fakültedir” diyerek bu başarıda emeği geçenlere teşekkür etti. Hekimliğin kutsal bir meslek olduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Çiftçi, “Sizler iki yıl önce hekimliğe ilk adımınızı attınız. Bugün kliniğine adım atıyorsunuz, iki yıl sonra da hekim olarak hastaların derdine çare olmaya başlayacaksınız” ifadesinde bulundu. Önlük giyme töreninin bu yıl yedincisini düzenlediklerini belirten Dekan Prof. Dr. Ali İhya Karaman ise, “Kliniğe hoşgeldiniz. Sizlerle çalışmak bizim için mutluluktur” dedi. Prof. Dr. Karaman konuşmasında beyaz önlüğün tarihi ve önemi ile Diş Hekimliği’nin ülkemizdeki gelişimine değindi. Açılış konuşmaları ardından Diş Hekimliği Fakültesi üçüncü sınıf öğrencilerine beyaz önlükleri protokol üyeleri ve akademisyenler tarafından giydirildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat