Özdilek

Kültür/Sanat

Dilovası ilçesi , Tarihi köprüsü ile yeniden değer bulacak

ilovası ilçesi , Tarihi köprüsü ile yeniden anlam ve değer bulacak

11 Şubat 2021 Saat: 20:29
Dilovası ilçesi , Tarihi köprüsü ile yeniden değer bulacak
Dilovası ilçesi , Tarihi köprüsü ile yeniden değer bulacak

Dilovası ilçesi , Tarihi köprüsü ile yeniden değer bulacak

Dilovası bölgesinde bulunan 16. Yüzyıla tarihlenen köprü çevresinde Dilovası Belediyesi tarafından yapılan çevre düzenleme çalışmasını yerinde inceleyen tarihçi Rıdvan Şükür, yapılan bu güzel çalışma nedeniyle başta Dilovası Belediye başkanı Hamza Şayir olmak üzere bütün yetkililere teşekkür etti.  

Şükür, Kervan ve sefer yolu üzerinde bulunan ve Kanuni Sultan Süleyman zamanında Mimar Sinan’a yaptırıldığı düşünülen bu tarihi köprünün Dilovası çevresine Kültürel anlamda değer kattığını söyledi.   

16. Yüzyıla tarihlenen Dilovası’nda ki üç gözlü köprünün düzgün kesilmiş kalker taşlardan inşa edildiğini, kitabesinin bulunmadığını ifade eden Şükür, Bölgenin adıyla bütünleşen bu köprünün 1972-1973 yıllarında Karayolları tarafından onarımının yapıldığını günümüzde bir kez daha elden geçmesinin gerektiğini ifade etti.  

Şükür, Köprü üzerinde bulunan akış yönüne göre yapılmış Sel yaranlar üçgen prizma şeklinde ve uçları sivri olup arka yönleri dikdörtgen prizma biçiminde ve uçları küt olduğunu belirtti.  

Binlerce yıllık Roma ticaret ve İstanbul- Bağdat kervan yolu üzerinde bulunan tarihi köprü çevresinde halen devam eden çalışmaların biteceği günü sabırsızlıkla beklediklerini söyleyen Şükür, bu tür eserlere sahip çıkmanın milli ve manevi bir görev olduğun, bu çalışmayı yürüten Dilovası Belediyesine teşekkürlerini ilettiğini söyledi.   

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat