Özdilek

Sağlık

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Yara Bakım Sempozyumu

SBÜ Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Yara Bakım Sempozyumu düzenlendi.

30 Kasım 2018 Saat: 21:36
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Yara Bakım Sempozyumu
Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Yara Bakım Sempozyumu

Sempozyumdaki amaç
Profesyonelleşmenin en başta gelen koşulu bilim be bilimsel yöntemi anlamak ve bunu mesleğimize yansıtabilmektir.
Yara bakımını güçlendirmeye katkı sunmak yarayı tedavi etmenin en kolay yolunun yaranın oluşmasını önlemek amacıyla yapmış olduğumuz sempozyumda vurgulanmaktadır.
Sempozyum Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op.Dr.Şenol Ergüney, Hastane Başhekimi Doç.Dr.Hüseyin Şaşkın ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Serap Akkaya Efe'nin konuşmalarıyla başladı.
Açılış konuşmalarından sonra Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Hekimi Uzm.Dr.Murat Burç Yazıcıoğlu başkanlığında "Yaranın Değerlendirilmesi" temalı 1.Oturum başladı.
1.Oturum da Uzm.Hemş. Halime Aydın, "Bası Ülserleri Nasıl Oluyor? Risk Değerlendirilmesini Nasıl Önleyelim?, Yara Bakım Hemş. Fatma Varlı Elmas Bası Yaralarının Değerlendirilmesi ve Hemşireleik Yaklaşımı, Hemşire Deniz Yahcı Diyabetik Ayak Yara Yaklaşımı ve Yönetimi, Op.Dr.Murat Burç Yazcıoğlu Yara İyileşme Süreci ve Yaranın İyileşmesini Etkileyen Faktörler konulu sunumlarını yaptılar.
2.Oturum da Op.Dr. Ömer Faruk Ünverdi Yara Bakımında Temel İlkeler, Bası Yaralarının Tedavisinde Cerrahi Kapama Teknikleri, Op.Dr. Hakan Parlar Vasküler Ülserler ve İskemik Yaralarda Revaskülerizasyon, Prof Dr. Hakan Ay Yara Bakımında Multidisipline Yaklaşımın Önemi, Op.Dr. Hamdi Taner Turgut Yara Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar konulu sunumlarının ardından sempozyum tamamalandı.
Sempozyum sonunda katılımcılara plaket ve çiçek taktim edilmesiyle program son buldu.
  

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat