Özdilek

Güncel

Deprem Müzesi misafirlerini ağırlamaya devam ediyor

İzmit Belediyesi’nin 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesidepremin 20. yıl dönümünde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

18 Ağustos 2019 Saat: 13:21
Deprem Müzesi misafirlerini ağırlamaya devam ediyor
Deprem Müzesi misafirlerini ağırlamaya devam ediyor

Deprem Müzesi misafirlerini ağırlamaya devam ediyor

İzmit Belediyesi’nin 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesidepremin 20. yıl dönümünde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıl dönümünde müze, İzmit halkının yanı sıra farklı illerden ziyaretçileri de misafir ediyor.

 Baba oğul müzede

1999 Marmara Depremini bizzat yaşayan ve 20’nci yıldönümünde 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi’ni oğlu Yüksel Öztürk ile birlikte ziyaret eden Sebahattin Öztürk müzenin kendisini o anlara götürdüğünü belirtti. Öztürk “Deprem’de yaşadıklarımız hala çok taze. Sevdiklerimizi, komşularımızı kaybettik. İzmit yerle bir olmuştu. Duvara yaslanmıştım, duvar sürekli gidip geliyor sallanıyordu. Deprem hiç durmadı, devamlı sallandık” ifadelerini kullandı. Yüksel Öztürk de,  “Deprem ülkesinde yaşıyoruz. Buna alışmak, bunu kabullenmek ve bununla yaşamak zorundayız. Bundan sonraki süreç içerisinde de özellikle çocuklarımızı bu konuda iyi yetiştirmeliyiz ve bilinçlenmelerini sağlamalıyız” dedi.

Aynı duyguları yaşadım

Müzeye oğluyla birlikte gelen Gülay Özyavuz da, “Şuan burada 1999 depreminde yaşadığım aynı dehşeti yaşıyormuş gibi hissettim. Umarım buradaki düzenek birçok insanın evinde belli önlemleri alması için teşvik olur. Depremi yaşamayan çocuklar da bu müzede yaşayarak en azından deprem öncesi önlem alınması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Çocukları da getirdik ki bu deprem farkındalığını öğrenip bu bilince sahip olsunlar. Bir deprem ülkesinde olduğumuzun farkında olmaları lazım. Depremin ne olduğunu en azından bilmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Umarım tedbirler alınır

Ziyaretçilerden Serpil Ertaş müzenin bir farkındalık yarattığını belirterek, “Tabi ki şuan aynı anı yaşamak kötüydü. Umarım bundan sonrası için bütün tedbirleri aldığımız güvenli yapılarda yaşayıp, hayatımızı deprem farkındalığını hissederek sürdürürüz. Umarım bunu sadece bizler değil inşaat firmaları da gelip görürler ve daha sağlam binalar yaparlar” ifadelerini kullandı.

Tüylerim ürperdi

1999 depreminde yakınlarını kaybettiğini belirten Remziye Yılmaz, “Ben bu yaşımda bilinçlendim.. Tüylerim ürperdi gerçekten o anları yeniden yaşadım. Özellikle konut yapan firmaların, müteahhitlerin bu müzeye gelmelerini, onların burayı görmelerini ve ibret almalarını istiyorum” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat