Özdilek

Güncel

Deprem müzesi ak kadınları duygulandırdı

İzmit Belediyesi tarafından Cephanelikte yaptırılan 17 Ağustos Deprem Anma ve Farkındalık Müzesi, AK Kadınları duygulandırdı.

29 Temmuz 2018 Saat: 08:33
Deprem müzesi ak kadınları duygulandırdı
Deprem müzesi ak kadınları duygulandırdı

Deprem gerçeğini unutmamak ve bu bilinçle yaşamayı öğretmek amacıyla yaptırılan müzeyi ziyaret eden AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı ve yönetimi müzede duygu dolu anlar yaşadı.

 

Birkez daha o geceye gittiler

 Depremin her anının yaşatıldığı merkeze hayran kalan Başkan Betül Yazıcı ve yönetimi, müzeyi gezerken zaman zaman gözyaşlarına engel olamadı.  Gelecek nesillere depremi ve deprem sırasında yapılacakları öğretmek ve gelecekte depremlerde can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla yaklaşık 10 milyon lira harcanarak yaptırılan ve Türkiye’de tek olan  merkezin büyük şans olduğunu belirten Başkan Yazıcı “   müze, 17 Ağustos’ta  yaşadığımız açıları bir kez daha hatırlattı. Hepimiz o geceye bir kez daha gittik,  ölen ve yaralana vatandaşlarımızı bir kez daha andık.  Çok duygulandık ama derslerde çıkardık.  Depremin değil, tedbirsizliğin can aldığını bir kez daha hatırlamış olduk” dedi.

 

Çocuklar için çok faydalı

 Merkezin özellikle gençler için büyük bir şans olduğunu da belirten AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları   Başkanı Betül Yazıcı “   bizler depremi yaşayan ve bu gerçeği bilen bir nesiliz.  Özellikle bu gerçekle tanışmayan, depremi ve yaşatacaklarını bilmeyen çocuklarımız için çok faydalı bir merkez. Her an deprem olacakmış gibi hazırlıklı olmamız gerektiğini bize hatırlatan ve deprem bilinciyle büyüyen gençler yetişmesini sağlayan Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan’a teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat